• Посилання скопійовано

Чи індексують доходи працівників резиденти «Дія. Сіті»?

Так, але за спеціальним правилом.

Підтримання купівельної спроможності винагород, компенсаційних та інших виплат, що сплачуються резидентами «Дія. Сіті» працівникам та гіг-спеціалістам, забезпечується встановленою Законом №1667 вимогою до резидентів «Дія. Сіті» щодо забезпечення визначеного таким Законом розміру середньої місячної винагороди працівників та гіг-спеціалістів, а також періодичними переглядами розміру винагороди, що здійснюються резидентами «Дія. Сіті» у межах їхньої компетенції (п. 2 Порядку №1078).

Нагадаємо, що однією з вимог до резидентів «Дія.Сіті» є розмір середньої місячної винагороди залученим працівникам та гіг-спеціалістам починаючи з календарного місяця, наступного за календарним місяцем, в якому набуто статусу резидента «Дія. Сіті». Цей розмір кожного календарного місяця має становити не менше ніж еквівалент 1200 євро за офіційним курсом гривні щодо євро, встановленим НБУ станом на перше число відповідного календарного місяця.

Тобто такі роботодавці повинні уважно стежити за курсом НБУ до євро і за потреби збільшувати розмір оплати працівникам. Обчислювати індексацію за нашим калькулятором, враховувати індекси інфляції їм не потрібно.

До змісту номеру