• Посилання скопійовано

Щодо обліку збитків

Лист Державної податкової служби України від 08.09.2011 р. №24240/7/15-1217

Щодо обліку збитків

Суттєво. ДПСУ посилила контроль за дотриманням вимог п. 3 підрозділу 4 «Особливості справляння податку на прибуток підприємств у 2011 році» розділу XX «Перехідні положення» ПКУ.

! Платникам податку на прибуток

ДПС України за наслідками аналізу податкової звітності встановлено, що суб'єктами господарювання за результатами фінансово-господарської діяльності у II кварталі цього року задекларовано 133,1 млрд грн збитків, або в 3,7 разу перевищено рівень надходжень податку на прибуток з початку року (36,4 млрд грн), у той час як за 2007 рік обсяг збитків (5,3 млрд грн) становив лише 15,9 відсотка фактичних надходжень податку на прибуток (33,2 млрд грн).

Такі платники податків за наслідками декларування II кварталу цього року до складу витрат перенесли збитки попередніх років у сумі 114,2 млрд грн, що призвело до зменшення об'єкта оподаткування та втрат бюджету лише в II кварталі цього року у сумі 2,2 млрд гривень.

Приріст від'ємного об'єкта оподаткування лише до першого кварталу цього року становив:

ДПА в Донецькій області — 4,3 млрд грн,

ДПА в Київській області — 1,9 млрд грн,

ДПА в Запорізькій області — 1,1 млрд гривень.

Враховуючи зазначене, зобов'язую забезпечити контроль за дотриманням вимог пункту 3 підрозділу 4 «Особливості справляння податку на прибуток підприємств у 2011 році» розділу XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України та інформувати Управління адміністрування податку на прибуток та податкових платежів Департаменту оподаткування юридичних осіб про результати вжитих заходів у термін до 10, 20 та 30 числа кожного місяця до кінця поточного року за формою, що додається1.

1 Не наводиться.

Перший заступник голови комісії з проведення реорганізації ДПАУ,
заступник голови ДПС України О. КЛИМЕНКО

До змісту номеру