• Посилання скопійовано

Щодо оплати листка непрацездатності, в якому діагноз вказаний шифром МКХ-10

Лист виконавчої дирекції ФСС з ТВП від 23.03.2011 р. №04-30-620

Щодо оплати листка непрацездатності, в якому діагноз вказаний шифром МКХ-10

Суттєво. Листок непрацездатності, у якому діагноз указаний шифром МКХ-10, підлягає оплаті відповідно до чинного законодавства.

! Страхувальникам у ФСС з ТВП

<...>

Виконавча дирекція Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності розглянула Ваш лист <...> і повідомляє.

Відповідно до п. 3.2 Iнструкції про порядок заповнення листка непрацездатності, затвердженої наказом Міністерства охорони здоров'я України і погодженої Міністерством праці та соціальної політики України, Фондом соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, Фондом соціального страхування від нещасних випадків на виробництві і професійних захворювань України від 03.11.2004 р. №532/274/136-ос/1406, у графі «Діагноз первинний» листка непрацездатності лікар зазначає первинний діагноз в перший день його видачі. У графі «Діагноз завершальний» лікар зазначає остаточний діагноз, а у графі «шифр МКХ-10» — шифр діагнозу відповідно до Міжнародної статистичної класифікації хвороб і споріднених проблем охорони здоров'я десятого перегляду, прийнятої 43 Всесвітньою асамблеєю охорони здоров'я 1 січня 1993 року (далі — МКХ-10). Діагноз первинний, діагноз завершальний і шифр МКХ-10 у листку непрацездатності зазначаються виключно з письмової згоди хворого. В іншому випадку первинний і завершальний діагнози і шифр МКХ-10 не зазначаються.

Таким чином, листок непрацездатності, в якому діагноз указаний шифром МКХ-10, підлягає оплаті відповідно до чинного законодавства.

Директор Е. УШАКОВ

До змісту номеру