• Посилання скопійовано

Заповнення графи 15 Списків персонального військового обліку

На підприємство прийняли працівника з інвалідністю ІІІ групи. Він має відстрочку від мобілізації. Що потрібно зазначати у додатку 5 до Порядку №1487 у графі 15 «Придатність до військової служби»?

Персональний військовий облік в організаціях ведуть за списками персонального військового обліку (п. 33 Порядку №1487). Списки персонального військового обліку заповнюють відповідно до додатка 5 до Порядку №1487.

Заповнення графи 15 «Придатність до військової служби» залежить від того, до якої категорії належить працівник, а саме:

— військовозобов’язаний офіцерського складу;

— військовозобов’язаний рядового, сержантського та старшинського складу;

— призовник.

Як зазначається в описі до Списків персонального військового обліку, графу 15 не заповнюють для офіцерів та призовників.

Для всіх інших у графі «Придатність до військової служби» потрібно навести чинний висновок військово-лікарської комісії, графу та пункт відповідного наказу.

Якщо працівника протягом відповідного календарного року вилучено з персонального військового обліку, то роблять відмітку «Виключено з обліку».

Такі працівники залишаються у Списках до кінця року, на який припала така подія.

Також, згідно зі ст. 8 Закону про Єдиний державний реєстр призовників, військовозобов’язаних та резервістів, до службових даних військовозобов’язаного належать відомості про результати проходження медичного огляду (військово-лікарської експертизи).

Отже, потрібно звернутися до працівника і з’ясувати, що конкретно зазначається в його документах щодо медогляду (ВЛК), і заповнити Списки відповідно до вимог, зазначених у Порядку №1487.

Зверніть увагу, що, відповідно до додатка 31 до Порядку №1487, під час перевірки підприємств ТЦК перевіряють:

1) наявність та стан ведення Списків персонального військового обліку;

2) повноту, актуальність і достовірність облікових даних призовників, військовозобов’язаних та резервістів, внесених до зазначених списків;

3) стан дотримання встановлених строків внесення змін до Списків персонального військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів щодо прізвища, власного імені та по батькові (за наявності), реквізитів паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон, задекларованого/зареєстрованого місця проживання, місця фактичного проживання, сімейного стану, освіти, місця роботи і посади та повідомлення районних (міських) територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, органів СБУ, відповідних підрозділів розвідувальних органів про такі зміни;

4) організацію планування та здійснення звіряння облікових даних списків персонального військового обліку із записами у військово-облікових документах, (наявність та стан виконання відповідного графіка звіряння).

Автор: Галина Казначей

До змісту номеру