• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Заповнення графи 15 Списків персонального військового обліку
На підприємство прийняли працівника з інвалідністю ІІІ групи. Він має відстрочку від мобілізації. Що потрібно зазначати у додатку 5 до Порядку №1487 у графі 15 «Придатність до військової служби»?

Порушено порядок внесення виручки на рахунок підприємства: як виправити?
Касир отримав кошти з каси для подальшого здавання на поточний рахунок підприємства. Проте він уніс кошти на особисту платіжну картку та переказав на рахунок підприємства з призначенням платежу — «Власні кошти». Як виправити помилку?

Лікарняні при зарплаті, яка більша від максимальної бази нарахування ЄСВ
У працівника за грудень 2023 р. нарахована зарплата більша від максимальної бази нарахування ЄСВ. До розрахунку середньої зарплати для лікарняних має потрапляти фактично нарахована зарплата чи тільки та сума, з якої сплачено ЄСВ?

Відображення у додатку 1 єдиної звітності працівника резидента Дія Сіті — особи з інвалідністю
У резидента Дія Сіті працюють 8 штатних працівників, у т. ч. особа з інвалідністю. Як відобразити в єдиній звітності дохід та нарахований ЄСВ на зарплату такого працівника?

Засоби індивідуального захисту для власних працівників
Чи може підприємство для безпеки працівників закупити бронежилети й каски? Засоби захисту видаватимуться їм на час відрядження у прифронтову зону. Які наслідки та облік?

Чи можна придбати пальне на АЗС у власний паливозаправник і потім заправляти свій транспорт?
Сільгосптовариство має стаціонарну АЗС, на яку отримано ліцензію на зберігання пального для використання для власних потреб. Техніка заправляється пальним з цієї АЗС. Якщо роботи проводяться віддалено, пальне доставляється паливозаправником. Які наслідки для товариства будуть, якщо паливозаправник заправить цистерну на сторонній АЗС?

Облік орендованих земельних ділянок у фермерського господарства
Фермерське господарство використовує у власній діяльності земельні ділянки на правах оренди (орендну плату сплачує ФГ) та земельні ділянки ОТГ, орендовані засновником ФГ (орендну плату сплачує засновник). Як відобразити ці земельні ділянки в обліку ФГ?

До змісту номеру