• Посилання скопійовано

Працівника, з яким призупинено договір, забули зазначити у звітності

Працівника, з яким призупинено трудовий договір, забули у І кварталі 2024 р. включити до Єдиної звітності з ПДФО, ВЗ та ЄСВ. Чи треба уточнювати? Яка відповідальність?

Так, потрібно подати додаток 1 Єдиної звітності за І квартал з типом «Уточнюючий» на працівника, інформація про якого у звітності не зазначена.

Якщо кадрових операцій не було, додаток 5 подавати за цього працівника не потрібно. І в уточнюючому звіті його не буде. Якщо донарахування доходів, ПДФО, ВЗ або ЄСВ теж не було, — то додаток 4ДФ подавати в уточнюючому звіті також не треба.

Подають сам податковий розрахунок із заповненням лише заголовної частини та зазначенням, що разом із ним подається додаток 1.

Це потрібно для фіксування календарних днів перебування у трудових відносинах працівника.

Отже, позаяк інформація уточнюватиметься після граничного строку подання, у графі 09 зазначаєте КТН «2», у графі 10 — місяць і рік, за який виправляєте помилку, графу 25 заповнювати не потрібно, інші графи заповнюєте у загальному порядку.

Штраф за подання Єдиної звітності з ПДФО, ВЗ та ЄСВ з недостовірними відомостями або з помилками, за умови що це призвело до зменшення та/або збільшення податкових зобов’язань та/або зміни платника податку, визначений пп. 119.1 ПКУ та становить 1 020 грн, а за повторне порушення протягом року — 2 040 грн. Позаяк у цій ситуації помилка, що виправляється, не призводить до зменшення/ збільшення податкових зобов’язань, то, на наш погляд, штрафу не буде.

Автор: Щербина Світлана

До змісту номеру