• Посилання скопійовано

Суть справи

Облік гарантійного ремонту
Розглянемо правові підстави гарантійного ремонту в Україні та особливості його бухгалтерського обліку й оподаткування.

Компенсація лізингу від ЄБРР
Підприємство взяло автомобіль у фінлізинг у січні 2024 р. на 5 років. У червні отримало компенсацію від ЄБРР — 20% кредиту. Що в обліку?

Реєстраційний ліміт ПДВ
У платників податку часто виникають запитання, пов’язані з реєстраційним лімітом з ПДВ. Розглянемо, як на нього впливає бюджетне відшкодування.

Як навчити вести військовий облік
Підприємство оплатило курс «Військовий облік на підприємствах» працівникові, відповідальному за ведення ВО. Чи оподатковується така оплата ПДФО, ВЗ і ЄСВ?

Оренда комунального майна під час війни
Якщо строк дії договору оренди комунального майна закінчився у період дії воєнного стану, він є продовженим на цей період та 4 місяці після нього без додаткових угод.

Мінімальна сума оренди
Юрособа уклала з фізособою договір оренди нежитлового приміщення, в якому орендна плата є нижчою за встановлену мінімальну суму орендного платежу.

Несплата оренди комунального майна під час війни
Якщо міська рада звільнила орендарів від сплати орендних платежів до закінчення воєнного стану, то несплата за договором не може бути підставою для його припинення.

Дивіденди у ФГ
Податківцям поставили запитання, пов’язані з виплатою дивідендів у ФГ. Але щодо більшості з них платникам доведеться з’ясовувати самостійно.

Виплата дивідендів нерезиденту
Юрособа нарахувала нерезидентові-юрособі дивіденди, жодних податків при цьому не сплачено. Що у декларації з податку на прибуток та її додатках?

Ненормований робочий день: гарантії працівникам
Кому встановлюють ненормований робочий день? Чи можлива комбінація «неповний робочий день + ненормований робочий час»? Чи надають за це додаткову відпустку?

Практиканти на підприємстві
Розглянемо запитання, які виникають у підприємства, що зголосилося взяти практиканта, стосовно його оформлення та оподаткування.

Скасування адмінштрафу від ТЦК
Військовозобов’язані не оновлюють про себе інформацію, яку ТЦК може отримати від держорганів та з держреєстрів, до яких має доступ в електронному вигляді.

Звільнення під час призупинення договору
На початку війни працівник виїхав за кордон. Трудовий договір із ним призупинили. Як звільнити працівника, які документи та звіти оформити?

Як платить ЄСВ адвокат?
Навіть у разі якщо адвокат зареєстрований як самозайнята особа, він не має сплачувати ЄСВ, якщо ЄСВ за нього платить роботодавець.

Премія за невідпрацьований місяць
ПФУ видав листа, в якому відповів на запитання щодо врахування одноразової премії в обрахунку середньої заробітної плати для виплати лікарняних.

До змісту номеру