• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Вплив зміни відсотка зайнятості на індексацію
На підприємстві з грудня 2023 р. до серпня 2024 р. оклади штатних працівників не змінились, а відсоток зайнятості змінився, тобто фактична зарплата у кожного окремого працівника стала або менша, або більша за місяць. Чи в такому разі проводиться індексація?

Бухоблік та податок на прибуток при продажу земельної ділянки
Підприємство продає земельну ділянку, яка до цього була дооцінена у бухгалтерському обліку. Чи є податкові різниці для податку на прибуток у зв’язку з таким продажем?

Додаток АВ при отриманні та виплаті дивідендів
Підприємство у II кварталі отримало дивіденди від дочірньої компанії і нарахувало дивіденди засновникам. Як скласти додаток АВ до декларації з податку на прибуток?

Чи подавати звіт за ф. №ЗВР-1 у разі скасування реєстрації РРО?
Заяви та довідки про скасування РРО подані й отримані у липні 2024 р. Чи подавати звіт №ЗВР-1?

Дві відпустки водночас — не надаються!
Чи може працівник піти в оплачувану відпустку, не виходячи з відпустки без збереження зарплати?

Працівника, з яким призупинено договір, забули зазначити у звітності
Працівника, з яким призупинено трудовий договір, забули у І кварталі 2024 р. включити до Єдиної звітності з ПДФО, ВЗ та ЄСВ. Чи треба уточнювати? Яка відповідальність?

Чи можна не брати декретну відпустку за сумісництвом?
Чи можна відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами оформити за основним місцем роботи, а за сумісництвом й надалі працювати, а на час пологів взяти щорічну оплачувану відпустку?

Ліцензія на зберігання пального при наданні ємності в оренду
ТОВ 1 має ліцензію на зберігання пального для власних потреб і хоче надати ємність в оренду ТОВ 2. ТОВ 2 планує отримати ліцензію на зберігання пального. Чи може ТОВ 2 отримати ліцензію?

До змісту номеру