• Посилання скопійовано

Суть справи

Працівник платить за хостинг
Директор з корпоративної картки оплачує послуги хостингу. Які документи потрібні для включення цієї оплати до витрат? За яким курсом визнати витрати?

Облік робочого часу за даними РРО
ВС вважає, що контролюючий орган безпідставно використав дані щодо часу роботи РРО для нарахування заробітної плати працівників.

Інтернет-торгівля та РРО/ПРРО
Розглянемо декілька свіжих ІПК про застосування РРО в інтернет-торгівлі. За якою адресою реєструвати РРО та за яких умов його застосовувати?

Як оформити працівника водієм?
У штаті ТОВ водія немає. Чи можна наказом покласти обов’язки водія на іншого працівника, який має відповідну категорію прав?

Кримінальна відповідальність ФОПа
Якщо ФОП керує колективом працівників, визначає виробничі завдання та розмір зарплати, він може нести кримінальну відповідальність за ч. 1 ст. 367 ККУ як службова особа.

Банківські гарантії: що в обліку?
Підприємство оформило банківські гарантії на термін від пів року до двох років. Який буде бухоблік таких гарантій?

Пеня за порушення строків будівництва
ВС вважає: стягнення з продавця майнових прав на квартиру пені у розмірі 3% вартості, що передбачено законодавством про захист прав споживачів, неможливе.

ТЗВ у собівартості товарів
Підприємство придбало товари і має витрати з доставки їх до власного складу. Про особливості бухгалтерського обліку таких витрат поговоримо нижче.

Аванс повернено правонаступникові
Підприємство оплатило аванс за послуги постачальникові. Потім це підприємство увійшло як філія до складу іншого підприємства. Які наслідки щодо ПДВ при поверненні авансу?

Засновник не зробив внесок до СК
ТОВ планує збільшити розмір статутного капіталу і готує реєстрацію нового розміру. Але один із засновників не поспішає зробити додатковий внесок.

Розрахункова книжка: правила застосування
Хто може застосовувати розрахункову книжку і що для цього потрібно? Які дії продавця у разі втрати розрахункової книжки?

Водій не повернувся із закордонного відрядження
Водій виїхав за кордон і не повернувся в Україну. Минуло 4 місяці, працівник на зв’язок не вийшов. За якою статтею можна звільнити його?

Звільнення та прийняття на посаду в один день
Звільнення працівника з наступним призначенням на посаду на цьому самому підприємстві в один день не є підставою для вихідної допомоги за ст. 44 КЗпП.

Фінлізинг авто без нотаріального посвідчення
ВС нагадує, що з 13.06.2021 договір фінансового лізингу ТЗ за участю фізособи підлягає нотаріальному посвідченню лише на вимогу однієї зі сторін такого договору.

До змісту номеру