• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Відображення в обліку інвестиційної винагороди від ЄБРР
ТОВ отримало інвестиційну винагороду за кредитом на придбання ОЗ (комбайна) від ЄБРР, яка становить 10% тіла кредиту. Що в обліку?

Чи можна сплатити іноземцю за послуги, якщо він не має РНОКПП?
ТОВ отримало консалтингові послуги від ФО-іноземця, який не має РНОКПП. Як провести оплату за такі послуги та звітувати за відсутності РНОКПП у ФО-нерезидента?

Суміщення посад, якщо за основною посадою оголошено простій
Економіст перебуває на простої з оплатою 2/3 посадового окладу. Чи можна надати йому суміщення за посадою головного бухгалтера, з яким було призупинено трудовий договір?

Продаж ОЗ за рішенням суду: що з ЄП?
У юрособи — платника ЄП (5%) за рішенням суду було відчужено ОЗ. Кошти від продажу отримає кредитор на свій рахунок від судового виконавця. Що в обліку?

Виправлення помилки у додатку 5 Звіту з ЄСВ за 2019 рік
Яким звітом і в якому періоді можна виправити помилку за листопад 2019 року в додатку 5 Звіту з ЄСВ?

Оподаткування адмінштрафу, сплаченого підприємством за працівника
Штраф за перевантаження транспортного засобу виписано на директора компанії та оплачено з поточного рахунку компанії. Чи оподатковується цей штраф ПДФО та ВЗ?

Коригування вартості товару після зміни статусу платника ПДВ
ТОВ — платник ПДВ придбало товар у неплатника. Відвантаження — перша подія. На дату оплати продавець уже став платником ПДВ. Чи буде ПДВ?

Відрядження: відмітка про перетин кордону
Працівник їде у закордонне відрядження. Чи обов’язковою є наявність у паспорті відміток українських прикордонників про перетин кордону?

До змісту номеру