• Посилання скопійовано

Тимчасове переведення на іншу посаду: як відобразити в єдиній звітності?

Підсобного працівника з 24.04.2023 до 28.04.2023 тимчасово переведено на посаду робітника на лісокультурних роботах. Чи потрібно робити запис в особовій картці працівника? Як правильно тимчасові роботи відобразити в єдиній звітності з ЄСВ, ПДФО та ВЗ?

Об’єднана звітність

У додатку 5 єдиної звітності з ЄСВ, ПДФО та ВЗ зазначаємо лише переведення на іншу постійну посаду або роботу в того самого роботодавця (тобто таке переведення, інформацію про яке відображаємо у паперовій трудовій книжці працівника).

Тимчасове переведення (наприклад, згідно зі ст. 33 і 34 КЗпП) до паперової трудової книжки вносити не треба, відповідно і відображати в додатку 5 таке переведення теж не потрібно. Також і в додатку 1 єдиної звітності з ЄСВ, ПДФО та ВЗ за таким працівником буде один рядок із фактично нарахованою заробітною платою, і як підсобнику, і як робітнику.

Тобто факт тимчасового переведення буде зафіксовано лише у внутрішньому розпорядчому документі — наказі.

Особова картка

Відповідно до пп. 2.5 Інструкції №581, з кожним записом, що вноситься до трудової книжки, власник або уповноважений ним орган зобов’язаний ознайомити працівника під підпис в особовій картці (типова форма №П-2), в якій має повторюватися відповідний запис із трудової книжки (вкладки).

1 Інструкція про порядок ведення трудових книжок працівників, затверджена наказом Мінпраці, Мін’юсту, Мінсоцзахисту населення від 29.07.1993 №58.

Тобто відомості про прийняття/переведення (постійне)/звільнення на роботу зазначають у розділі IV «Призначення і переведення» особової картки працівника на підставі наказу (розпорядження) про призначення на роботу, переведення чи звільнення.

Таким чином, позаяк переведення працівника на іншу посаду (з підсобного на робітника) в одного роботодавця є тимчасовим (з 24.04.2023 до 28.04.2023), запис про це не роблять у паперовій трудовій книжці, то відповідно не потрібно вносити запис і до особової картки працівника (форма №П-2).

Автор: Щербина Світлана

До змісту номеру