• Посилання скопійовано

Допомога мобілізованому працівникові: що з ЄСВ?

Підприємство виплачує мобілізованому працівникові фіксовану суму допомоги. Чи роботодавець має обов’язок донарахувати ЄСВ до мінімального розміру?

На сьогодні ст. 119 КЗпП не зобов’язує роботодавця виплачувати середній заробіток працівникам, призваним до лав ЗСУ.

Проте роботодавець має право ухвалити рішення про добровільну виплату в будь-якій сумі для підтримки мобілізованого працівника, керуючись ч. 1 ст. 9-1 КЗпП та з урахуванням норм ст. 97 КЗпП і ст. 15 Закону №108.

Тобто роботодавець має право підтримувати свого мобілізованого працівника, надаючи йому, як в описаному випадку, матеріальну допомогу у фіксованій сумі (не важливо, чи буде вона щомісячна, квартальна чи виплачена з іншою періодичністю), законодавством це не заборонено. І таке рішення має бути зафіксовано в наказі.

Якщо така допомога виплачуватиметься мобілізованому працівникові щомісяця, згідно з наказом керівника, то вона матиме систематичний характер. Тож така допомога стане базою нарахування ЄСВ, бо належатиме до фонду оплати праці у складі інших заохочувальних та компенсаційних виплат (пп. 2.3.3 Інструкції №5).

Водночас, якщо допомога є складовою фонду оплати праці і нарахована її сума буде менша за МЗП, роботодавцю доведеться донарахувати ЄСВ до мінімального розміру для дотримання вимог п. 5 ст. 8 Закону про ЄСВ. Але тільки за умови, що для мобілізованого працівника це основне місце роботи, і тоді донарахування до мінімального розміру потрібно проводити за кожен календарний місяць, у якому він перебував у трудових відносинах цілий місяць.

Також із нарахованої допомоги потрібно утримати ПДФО (18%) та ВЗ (1,5%).

Якщо мобілізований працівник працював у роботодавця за сумісництвом, обов’язку донараховувати ЄСВ до мінімального розміру немає. Також немає такого обов’язку (незалежно від місця роботи), якщо мобілізований працівник є особою з інвалідністю (п. 13 ст. 8 Закону про ЄСВ).

Суму нарахованої допомоги та ЄСВ відображають у додатку 1 єдиної звітності з ПДФО, ВЗ та ЄСВ із зазначенням у графі 8 КЗО «1», а суму доплати ЄСВ до мінімального розміру — окремим рядком із зазначенням у графі 9 КТН «13». Суми різниці між нарахованою сумою та мінімальною заробітною платою показують у графі 18, а донараховану суму ЄСВ на цю різницю — у графі 20.

У додатку 4ДФ нараховану суму допомоги (графи 3а та 3) й утримані податки та збори (графи 4а, 4, 5а та 5) відображають за ознакою доходу «101».

Автор: Щербина Світлана

До змісту номеру