• Посилання скопійовано

Суть справи

Облік ремонту авто
Автомобіль, що належить підприємству, потрапив у ДТП. Які особливості списання з балансу, ремонту, отримання відшкодування збитків?

ФОП здає в оренду нерухомість
ФОП може використовувати власне майно, зокрема нерухомість, у підприємницькій діяльності. Проте є певні обмеження для ФОПа на ЄП, які ми і розглянемо.

Судові спори про стягнення зарплати
Працівники з позовами про стягнення зарплати, зокрема про стягнення компенсації за невикористану відпустку, звертаються до суду без обмеження будь-яким строком та звільняються від сплати судового збору.

Ліквідація боржника
Підприємство-кредитор дізналося про припинення діяльності (ліквідацію) боржника-юрособи. Як відобразити це у бухгалтерському та податковому обліку?

19 липня — ФОПи платять ЄСВ!
19 липня — граничний день для ФОПів зі сплати ЄСВ за ІІ квартал. Але через війну всі ФОПи мають право не сплачувати ЄСВ. Нагадаємо чинні правила.

Зміни у Митному кодексі
З 1 липня 2024 року набрав чинності Закон №3707, який вніс зміни до МКУ щодо оформлення товарів у режимі експортного забезпечення.

Усіх — у ФОПи!
Чи може підприємство, після звільнення працівників та реєстрації ними ФОПів, укласти договори з ними на виконання робіт? Що скажуть Держпраці та ДПС?

Зміни у сфері ринкового нагляду
Законом №3701 (див. «ДК» №28/2024) змінили розміри штрафів, порядок проведення перевірок, а також перелік документів, що надаються на запит контролюючого органу.

Довіреність на кошти
Фізособа зберігає право власності на кошти на рахунках, щодо яких була видана довіреність іншій особі на розпоряджання ними.

Нижче собівартості: що з ПДВ?
Підприємство імпортувало товар, який унаслідок зміни ринкової ціни продає нижче від ціни придбання. Розглянемо особливості обліку й оподаткування.

Зберігання алкоголю: оновлення ліцензії
Зберігання алкоголю у період між закінченням строку дії попередньої ліцензії та початком дії наступної до штрафу не призводить.

До змісту номеру