• Посилання скопійовано

Суть справи

Інвентаризація запасів у 2023 році
Які правила й особливості має процедура інвентаризації запасів? Як відобразити у бухобліку нестачі та лишки? Які податкові наслідки можуть виникнути у підприємства за результатами інвентаризації запасів?

Дані про автотранспорт до ТЦК СП — до 20 грудня
Хто із суб’єктів господарювання повинен повідомляти ТЦК про наявний у них автотранспорт, а кому цього робити не треба? Чи чекати штрафів за неповідомлення?

Інвентаризація основних засобів
Необоротні активи підприємства — це те, що воно планує використовувати довше ніж 12 місяців з дати введення в експлуатацію. А ще це те, стан і наявність чого слід перевіряти шляхом інвентаризації.

Декларація про прибуток за 9 місяців 2023 року
Напередодні подання декларації з прибутку за 9 місяців 2023 року нагадаємо про основні моменти її складання та подання. Розповімо, як складати декларацію і тим, хто був на ЄП за ставкою 2%.

Бухоблік виробництва біопалива
Сільгосппідприємство вирощує олійні культури і планує налагодити виробництво біопалива. Розгляньмо базові питання бухгалтерського обліку.

Неправильний рядок у фіскальному чеку
Яка відповідальність передбачена, якщо в РРО для СГ, зареєстрованих як платники ПДВ, запрограмовано реквізит «ІД» (рядок 5), а не «ПН» (рядок 4)? Яка відповідальність? Як виправити помилку?

Міфи бухобліку релігійних організацій
Релігійні організації є юрособами, а тому повинні вести бухгалтерський облік згідно з ч. 1 ст. 2 Закону про бухоблік. Сьогодні розглянемо пару поширених міфів щодо такого обліку.

ФОП ввозить товари — що з ПДВ?
ФОП — платник ЄП ІІ групи імпортує товар на суму 1 800 євро. Товар ввозитиме в Україну особисто. Чи зобов’язаний він у такому разі сплачувати ПДВ при перетині кордону?

Коригування зведеної ПН: як складати РК?
Як складається розрахунок коригування до зведеної податкової накладної, складеної безпідставно та помилково? Які нюанси складання розрахунку коригування до зведеної податкової накладної, складеної на операції, які мають безперервний або ритмічний характер?

Два обліки — різні методи амортизації
Підприємство-великодохідник має ОЗ, які у бухобліку амортизуються за виробничим методом, а в податковому — за прямолінійним. 2020 року підприємство не скористалося правом почати використовувати виробничий метод амортизації і в податковому обліку і для нових ОЗ далі застосовує різні методи амортизації. Чи може підприємство застосовувати різні методи амортизації у бухгалтерському та податковому обліку для ОЗ, введених в експлуатацію після травня 2020 року?

До змісту номеру