• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Розрахунок компенсації за відсутності розрахункового періоду
Прийняли працівника на роботу 01.09.2023, він звільняється 27.09.2023. Оклад — 6 700,00 грн. Як правильно порахувати середню зарплату для розрахунку компенсації за невикористану відпустку?

Уточнення показників декларації ФОПа на ЄП
У декларації платника ЄП — ФОПа за ІІ квартал у рядку 14 помилково зазначено суму з мінусом, хоча мало бути 0 грн. Як уточнити? До рядка 15 і 16 поставити від’ємні показники?

Облік безоплатно експортованого зразка продукції
Підприємство відправляє за кордон вироблений своїми силами зразок рекламної продукції. Відправлення здійснюється через міжнародну кур’єрську службу, зареєстровану в Україні. Оплата за доставку в гривнях. Зразок постачається безкоштовно. Як відобразити у бухобліку?

Як у декларації з прибутку відобразити зарахування сплаченого авансового внеску з дивідендів?
За попередні звітні квартали отриманий прибуток перекривався збитками минулих періодів. А прибуток ІІІ кварталу вже не перекривається збитком. Проте є суми сплаченого авансового внеску під час виплати дивідендів. Як правильно заповнити додаток АВ, де сплачена сума частини чистого прибутку більша, ніж сума отриманого прибутку? В якому рядку декларації зазначити суми авансових внесків, щоб перекрити суму нарахованого прибутку?

На якому субрахунку обліковувати системи газопостачання, пожежогасіння, електромережі, каналізацію?
Під час будівництва заводу підприємство окремо обліковувало витрати з облаштування систем газопостачання, пожежогасіння, електромережі, каналізацію, автоматичну систему управління виробничим обладнанням (складається з комп’ютерів, датчиків, мережі тощо). Планується вводити ці системи в експлуатацію як окремі об’єкти ОЗ. На яких субрахунках обліковувати ці системи?

До змісту номеру