• Посилання скопійовано

Суть справи

Що нового в ТЦУ
Законодавство щодо трансфертного ціноутворення є одним з найбільш змінюваних. Недавно сталася ще одна зміна — викладено в новій редакції Порядок №504. Розгляньмо, що змінилося.

Новий коефіцієнт для плати за землю
Від 17 липня 2018 року почав діяти новий коефіцієнт, який характеризує функціональне використання земельної ділянки (Кф). У багатьох платників виникло запитання, чи впливає новий коефіцієнт на розмір земельного податку чи орендної плати за землю у 2018 році. Прямої норми в ПКУ немає.

Звіт про пільги
Цей матеріал буде цікавий для СГ, які користуються податковими пільгами. Звіт про пільги — це квартальна звітність, яка подається протягом 40 к. д. після закінчення звітного періоду. За шість місяців 2018 р. граничний термін подання — 9 серпня 2018 р. З'ясуймо, хто повинен звітувати та як складається цей звіт.

Як звітувати за новою формою декларації з ПДВ
ДФС у листі від 11.07.2018 р. №21051/7/99-99-15-03-02-17 (див. «ДК» №30/2018) розповіла, як заповнювати оновлені додатки до декларації з ПДВ. На жаль, оприлюднено цей лист був запізно, і ми не встигли його проаналізувати у попередньому номері «ДК». Але краще пізніше, ніж ніколи.

Торгівля на ринку без оформлення ФОПа
Фізособа планує зареєструватися підприємцем 1-ї групи ЄП. Чи триває у 2018 році мораторій на перевірки? Які органи можуть здійснювати перевірки продавців на ринку та що саме перевірятимуть? Які наслідки за проведення неоформленої торгівлі нехарчовою продукцією на території ринку (без оформлення ФОПа та без сплати податків)?

Готівкові обмеження: позиція ДФСУ і НБУ
Два державні органи висловили різні думки щодо обмежень готівкових розрахунків.

Виплачуємо зарплату з каси
Виплатити зарплату готівкою з каси здається простою операцією. Але на практиці, як тільки починаємо це робити, постає чимало запитань. На який строк передавати до каси відомість на виплату грошей? Як виводити залишок готівки в касі у період виплати зарплати? Чи оформляти видатковий касовий ордер, якщо вже є відомість? Коли платити податки? Пошукаємо відповіді на ці та інші запитання.

Сплата податку чи ЄСВ на неналежний рахунок
Що буде за сплату податку не на той рахунок? Як повернути помилково перераховані кошти? Яким є порядок складання заяви на повернення податків, а також ЄСВ? Яка процедура їх розгляду? Коли будуть застосовані штрафи?

ФОП купує автомобіль. Що з ПДВ?
ФОП (загальна система оподаткування, платник ПДВ) придбав у юрособи — платника ПДВ легковий автомобіль (не для госпдіяльності). Податкова накладна складена на ФОПа та зареєстрована в ЄРПН. Чи має право ФОП на податковий кредит? Чи потрібно нараховувати ПЗ? Як складається ПН у такому випадку?

Фіндопомога та перехід з 3-ї групи ЄП
Напередодні складання квартальної декларації багатьох юросіб — платників ЄП 3-ї групи бентежать наслідки неповернення фіндопомоги, отриманої на загальній системі. I що робити, коли платнику ЄП повертається фіндопомога від позичальника?

До змісту номеру