• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Не забути долучити посадкові талони до звіту про відрядження — в інтересах працівника
Чи достатньо для підтвердження витрат на придбання квитків виписки з карткового рахунку працівника, затвердженої підписом та штампом банку, та роздрукованого електронного квитка (без підписів та печаток, формату А4), якщо після повернення з відрядження працівник не долучив до звіту посадкові талони?

Чи може працівник заправити наданий в оренду автомобіль у вихідний день?
Чи може працівник, з яким було укладено та нотаріально завірено договір оренди автомобіля, заправляти цей автомобіль у вихідний день із зазначенням цього в подорожньому листі? Які податкові наслідки?

Допомога на лікування: оподаткування та відображення у звітності
Як оподатковується допомога на лікування? Як відобразити цю допомогу у звіті за ф. №1ДФ та у звіті з ЄСВ?

Бухоблік нарахування податкових зобов'язань за п. 199.1 ПКУ
При придбанні ОЗ суму ПДВ було віднесено до податкового кредиту. Підприємство надає послуги з транспортування (як оподатковувані, так і не оподатковувані ПДВ), тож нараховуються ПЗ на відповідну частину. Чи відносяться суми ПЗ до витрат підприємства чи на вартість таких ОЗ?

Складання ПН з ціною, відмінною від ціни, зазначеної у первинних документах, — порушення!
Підприємство орендує приміщення (62,4 кв. м за ціною 46 грн без ПДВ). На суму часткової передоплати орендодавець склав ПН, у якій було зазначено повний обсяг надання послуг з оренди (62,4 кв. м), а ціну зазначили частково (22,42 грн без ПДВ). На дату складання акта виконаних робіт орендодавець склав ще одну ПН, у якій зазначено 62,4 кв. м за ціною 23,58 грн. Чи вважатиметься така ПН складеною без порушень?

До змісту номеру