• Посилання скопійовано

Суть справи

Онлайн-сервіс від нерезидента: ПДВ
Якщо ви користуєтеся програмним забезпеченням або онлайн-сервісами від нерезидентів, з метою оподаткування ПДВ треба визначити, що ви платите: винагороду за електронні послуги чи роялті.

Торгівля алкоголем у №1-ОП
Чи потрібно у звіті форми №1-ОП зазначати дані про обіг алкогольної продукції у місцях роздрібної торгівлі? Як у звіті наводити операції з внутрішнього переміщення?

Реквізиція майна компаній з іноземними інвестиціями
У зв’язку з правовим режимом воєнного стану за потреби вилучити можуть не лише майно компаній з іноземними інвестиціями, а й корпоративні права на такі компанії.

Дві зміни щодо Плану рахунків
Чергові зміни до плану рахунків пов’язані з обліком коштів клієнтів у небанківських надавачів платіжних послуг та необоротних активів, які розподіляються між власниками.

Акцизні електронні документи: новація з 2026 року
Які вимоги запроваджено для складання і застосування акцизних електронних документів, яка їхня форма та який порядок розрахунку сум акцизного податку очікує на госпсуб’єктів, розглянемо в цій статті.

Інвентаризація-2024: підготовка
Перед складанням річного фінансового звіту підприємство зобов’язане проводити інвентаризацію. Нагадаємо, що треба зробити перед її проведенням.

Як виправляти помилки у чеках РРО?
Покупцю видали чек, у якому неправильно зазначили форму оплати. Чи можна провести повернення чека без повернення товару для виправлення помилки?

ФОП на ЄП: роздрібна торгівля столовими винами
Закон №3817 створено на заміну Закону №481, який визначав правила виробництва й обігу, зокрема, вин на території України. Чи є зміни для ФОПів-«єдинників» і які саме?

Імпорт штучного інтелекту — що з оподаткуванням?
ФОП 3-ї групи ЄП 5% хоче придбати послугу з розроблення програми на базі штучного інтелекту в юрособи-нерезидента. Чи сплачувати ПДВ або податок на доходи нерезидента?

Позика у валюті від нерезидента
Підприємство отримало процентну валютну позику від нерезидента. Чи треба і як показувати цю операцію у Звіті про КО?

Норми тривалості робочого часу на 2025 рік
Мінекономіки досі не оприлюднило показники для норм тривалості робочого часу на 2025 рік. Тож ми вирішили скласти ці норми самостійно для зручності читачів.

Ліміт адмінвитрат благодійних організацій
Розмір адміністративних витрат благодійної організації розраховується із загальної суми отриманих доходів, а не зі суми отриманих пожертв.

21 жовтня — день сплати ЄСВ
За свіжими роз’ясненнями ДПСУ, 21 жовтня — граничний день для ФОПів зі сплати ЄСВ за ІІІ квартал. Тими, хто бажає зробити це для збереження страхового стажу.

До змісту номеру