• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Резидент Дія Сіті перестав відповідати критеріям
В які строки відбувається втрата резидентства Дія Сіті, якщо СГ не дотримався однієї (чи більше) з вимог ст. 5 Закону №1667?

Які податки сплачують при купівлі об’єкта нерухомого майна?
Юрособа купує в іншої юрособи об’єкт нерухомого майна. Які податки сплачує юрособа-покупець (пенсійний збір, військовий збір)?

Не сплатили вчасно податок з доходу нерезидента: що у звітності?
У січні 2023 р. підприємство виплатило дохід нерезидентові, але не утримало та не перерахувало до бюджету податок з доходів нерезидентів. Як виправити помилку?

Складський облік пального в оптовій торгівлі без місць торгівлі
Як вести складський облік пального в оптовій торгівлі пальним, якщо продавець не має встановлених місць торгівлі?

Як відобразити в обліку наслідки крадіжки коштів з поточного рахунку?
Кошти з рахунку ТОВ (загальна система оподаткування) були вкрадені внаслідок зламу комп’ютера. Заяву до поліції подано. Чи має право ТОВ на витрати за цією операцією, якщо кошти не будуть повернені?

Як відобразити в обліку внесок ОЗ до складеного капіталу ФГ?
ФГ — платник єдиного податку групи 4, платник ПДВ, планує збільшити складений капітал внеском у вигляді нерухомості засновника-фізособи. Який порядок оподаткування цієї операції?

Чи можна виписати дублікат трудової книжки на підставі сканкопії втраченої?
Чи можна дублікат трудової книжки виписати за допомогою копії втраченої (копія втраченої була оцифрована і є в електронному кабінеті ПФУ) і в графі 4 дубліката писати «на підставі номера запису копії втраченої трудової книжки»?

Реекспорт продукції переробки у новій формі ПН
Як заповнювати нові реквізити ПН, яка застосовується з 01.10.2024, на операцію реекспорту продукції переробки сировини нерезидента, щодо якої режим експортного забезпечення не запроваджено?

До змісту номеру