• Посилання скопійовано

Суть справи

Касові документи: правила оформлення
Тема документального оформлення касовими документами руху готівкових коштів на підприємстві завжди актуальна. Згадаймо основні вимоги до цього процесу.

Товари вилучили для ЗСУ
Ми вже розглянули вилучення для потреб ЗСУ ОЗ, зокрема транспортних засобів. А які наслідки, якщо вилучаються запаси — наприклад, товари?

ОВА не мають права вилучати майно
До повноважень військової адміністрації не входить ухвалювати рішення про примусове відчуження/вилучення майна в умовах правового режиму воєнного стану.

Оплата товару через фінустанову
ТОВ укладає угоду з фінустановою щодо отримання платежів від фізосіб. Коли визнавати ПЗ з ПДВ щодо таких платежів? Чи треба у призначенні платежу зазначити ПДВ?

Нерезидент повернув товар на доробляння
ТОВ — платник ПДВ та ПнП здійснило експорт власної продукції (100% передплата). Але покупець не прийняв продукцію, адже виявив недоліки й планує повернути її на доробляння.

Електронні ТТН
4 червня 2024 року Мінінфраструктури почало дворічний експеримент із упровадження е-ТТН. Розглянемо, що зміниться для госпсуб’єкта.

І знову ця НГО
ВС знову змінив свою позицію щодо впливу зміни НГО на розмір орендної плати щодо земельної ділянки державної або комунальної власності.

Зменшення окладів працівникам
На підприємстві планується зменшення посадових окладів працівників. Що роботодавцю варто знати про таке зменшення?

Індексація новоприйнятих працівників
02.08.2024 звільнився працівник. 03.08.2024 на його посаду прийнято іншого. Як індексуватиметься зарплата новоприйнятого працівника?

Облік забезпечення та резервів
В яких випадках потрібно створювати резерви та забезпечення? Як відображати у бухобліку їх створення та використання? Які наслідки виникають у податковому обліку податку на прибуток?

8,41% ЄСВ під час війни
На підприємстві працює особа з інвалідністю. Інвалідність підтверджена документально до 01.07.2024. Яку ставку ЄСВ застосовувати починаючи з липня?

Курсові різниці у ЮО на ЄП
Підприємство на ЄП 3-ї групи має розрахунки в іноземній валюті. Чи оподатковувати курсові різниці? Як оподатковувати доходи від купівлі-продажу валюти?

До змісту номеру