• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Компенсуюче ПДВ на послуги зберігання товарів на митному складі
На митному складі зберігалися товари, ПДВ у послугах зберігання віднесено до ПК. Товари вивозяться у митному режимі реекспорту. Чи нараховувати компенсуюче ПДВ за п. 198.5 ПКУ на послуги митного складу?

Стягнення за виконавчими листами зі суми лікарняних
Підприємство має виконавчі листи щодо працівників за комунальними платежами, кредитами тощо. Чи можна робити утримання із лікарняних (за рахунок підприємства, за рахунок ПФУ)?

Відображення у ф. №20-ОПП продажу одного авто
Підприємство має на балансі 200 авто, відображених у формі №20-ОПП методом укрупнення, тип «34» (автотранспорт), у гр. 12 — кількість. Як відобразити у ф. №20-ОПП продаж одного авто?

Зміна дати народження працівниці у трудовій книжці
У паперовій трудовій книжці працівниці припустилися помилки у даті народження. Чи може роботодавець за останнім місцем роботи виправити її?

Окремий спеціаліст з ведення військового обліку в штаті ТОВ
Чи обов’язково потрібен у штаті ТОВ з 25 осіб кваліфікований спеціаліст з ведення військового обліку?

Що з ПДВ, якщо заставна вартість майна більша за суму боргу?
На погашення боргу підприємство отримує нерухомість. Її оціночна вартість перевищує суму боргу. Яку суму ПК можна врахувати при набутті права власності на нерухомість?

Про умови праці в довідці МСЕК нічого не зазначено!
Працівник отримав ІІ групу інвалідності. Але у графі 12 «Висновок про умови праці» довідки МСЕК нічого не зазначено. Як визначити, ким він може працювати?

У який строк виписують ППР після складання акта перевірки?
19.01.2023 складено акт камеральної перевірки з ПДФО, на підставі якого 01.08.2024 виписано ППР на сплату штрафу. Чи не порушено граничних строків складання ППР?

До змісту номеру