• Посилання скопійовано

Суть справи

Воєнний стан продовжено
Воєнний стан в Україні подовжили до 10.11.2024. Тож нагадаємо, як звітувати, сплачувати податки, що з трудовими відносинами у цей період.

Облік будівництва захисних споруд
Підприємство планує побудувати захисну споруду, в якій працівники можуть перебувати під час повітряних тривог. Які особливості обліку й оподаткування?

Директор сам веде бухоблік
Як документально оформити директора як відповідального за ведення бухгалтерського та/або податкового обліку юрособи?

Оплата залежно від бюджетних коштів
ВС вважає, що умова про здійснення оплати виконаних робіт уже після надходження фінансування з бюджету є недійсною для довгострокових договорів.

Імпорт електроенергії: акциз та ПДВ
Підприємство у липні імпортує електричну енергію, оформлення митної декларації — у серпні. Коли виникають ПЗ з акцизу та ПДВ?

Формування ПК за розблокованими ПН
В які строки можна визнавати ПК за ПН після їх розблокування? Що робити, якщо постачальник не розблоковує ПН? Які особливості приніс воєнний стан?

Незаконне призупинення трудового договору
ВС наголосив, що за період незаконного призупинення трудового договору працівник має право на стягнення середнього заробітку.

Поновлення списаного податкового боргу?
Ні ПКУ, ні Порядок №577 не встановлюють повноважень ДПС щодо поновлення списаних сум податкового боргу, визнаного безнадійним (крім боргу фізосіб).

Передача майна територіальній громаді
Підприємство безоплатно передає майно, наприклад нерухомість, територіальній громаді. Які особливості оподаткування такої операції?

Виплачуємо зарплату готівкою: правила оформлення
Найпоширенішою формою виплати зарплати в Україні є безготівкова, на банківський рахунок. Але виплата зарплати готівкою також залишається актуальною.
Тож згадаймо основні моменти, що стосуються оформлення та порядку виплати зарплати саме готівкою.

Виплата за вислугу років
Працедавець має право самостійно визначати критерії нарахування та виплати винагороди за вислугу років та її розмір, зокрема й з урахуванням фінансового становища.

Сертифікація товару: облік та оподаткування
Підприємство імпортувало партію товарів і проводить їх сертифікацію. Або виробляє нову продукцію, на яку потрібен сертифікат якості. Як обліковувати витрати?

Модернізація польових доріг
Сільгосппідприємство планує провести модернізацію польових доріг. Як врахувати такі витрати? Чи має право підприємство на ПК за цією операцією?

До змісту номеру