• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Чи можна сплатити наперед ПДФО та військовий збір?
Фізособа щомісяця сплачує юрособі орендну плату з урахуванням індивідуальної знижки. Знижка оподатковується ПДФО і ВЗ. Чи можна сплатити ці ПДФО і ВЗ наперед?

Облік переоформлення ліцензії
Страхова компанія на балансі має ліцензії на право провадити діяльність зі страхування (25 шт. на суму 200 тис. грн). З 01.01.2024 страхові ліцензії потрібно переоформити. Чи списувати в обліку старі ліцензії?

Нецільове використання компенсації відсотків за кредитом
Підприємство має компенсацію відсотків за програмою «Доступні кредити — 5-7-9%». Під час перевірки було виявлено невідповідність цій програмі. Що буде в обліку?

ПДВ при перехідних операціях у період сплати ЄП за ставкою 2%
ТОВ з 01.04.2022 — платник ЄП 2%, з 01.08.2023 — платник податку на прибуток, ПДВ. Протягом 01.04.2022 — 31.07.2023 ТОВ продало подарункові сертифікати на суму 300 тис. грн. Погашення сертифікатів після 01.08.2023. Що з ПДВ?

Штраф за те, що не робив: відповідальність при зміні роботи
Чи застосовується адміністративна відповідальність до посадових осіб за адміністративні правопорушення, вчинені за періоди, які не належали до їхньої роботи?

Добровільне медстрахування працівників резидентів Дія Сіті: що з ПДФО та ВЗ?
Як оподатковується та за якою ознакою доходу відображається в додатку 4ДФ сума внесків резидентами Дія Сіті за договорами добровільного медичного страхування працівників?

Отримали генератор за договором позички: що з податками?
ТОВ 1 надає в оренду ТОВ 2 нерухомість. ТОВ 2 планує придбати генератор та надати його за договором позички ТОВ 1. Як відобразити в обліку цю операцію?

До змісту номеру