• Посилання скопійовано

Чи можливо нарахувати ЄСВ за ставкою 8,41% без копії довідки МСЕК?

Інспектор Держаудитслужби провів звіряння з ПФУ та встановив, що декілька працівників підприємства мають інвалідність. Він пропонує зробити перерахунок ЄСВ за минулі роки. Документів з МСЕК працівники не надали. Чи можна робити перерахунок ЄСВ?

Під час нарахування ЄСВ на суми заробітної плати працівникові — особі з інвалідністю роботодавець має керуватися ч. 13 ст. 8 Закону про ЄСВ. Нею встановлено застосування розміру ЄСВ 8,41% до бази нарахування ЄСВ, якою є сума нарахованої заробітної плати за видами виплат, які включають основну й додаткову заробітну плату, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, зокрема в натуральній формі.

Для застосування пільгової ставки ЄСВ роботодавець мусить мати копії підтвердних документів про встановлення працівникові інвалідності (пп. 5 п. 2 р. ІІІ Інструкції №449).

Тобто підставою для застосування цього розміру єдиного соціального внеску є засвідчена копія довідки з акта огляду в медико-соціальній експертній комісії про встановлення групи інвалідності (абз. 7 пп. 5 п. 2 Інструкції №449).

А саме нарахування ЄСВ у розмірі 8,41% здійснюється з дати встановлення групи інвалідності (але не раніше одержання засвідченої копії довідки до акта огляду в медико-соціальній експертній комісії) та закінчується датою припинення інвалідності.

На практиці працівник, якому встановлено інвалідність, приносить оригінал довідки МСЕК роботодавцю. Цього самого дня роботодавець робить копію довідки, засвідчує її печаткою (за наявності) та написом на кшталт «З оригіналом вірно», ставить дату засвідчення й передає до бухгалтерії. Така копія є достатньою підставою для нарахування ЄСВ за ставкою 8,41% на заробітну плату працівника — особи з інвалідністю. Видавати окремий наказ про зміну та застосування до певного працівника іншої ставки ЄСВ не потрібно.

Увага: до дати засвідчення роботодавцем копії довідки МСЕК і після дати припинення інвалідності роботодавець повинен застосовувати до доходу працівника ставку ЄСВ у розмірі 22%. Саме так консультує ДПСУ в ЗІР (підкатегорія консультації 201.04.01).

Отже, якщо працівник, який має інвалідність, не надав на підприємство довідку МСЕК, роботодавець не має права застосовувати до його доходу пільгову ставку ЄСВ у розмірі 8,41%. І навіть на підставі отримання даних про інвалідність за результатами звіряння з ПФУ він не має права робити перерахунок ЄСВ за минулі роки та подавати уточнюючі звіти.

Автор: Щербина Світлана

До змісту номеру