• Посилання скопійовано

Суть справи

Що змінилося для спецгрупи з єдиного податку з 5 квітня: аналіз редакції
З 5 квітня до правил застосування групи ЄП за ставкою 2% внесено правки. Тепер у разі подання заяви СГ будуть зареєстровані платниками ЄП за ставкою 2% з наступного робочого дня після подання заяви. Що ще змінилося, розповімо і проаналізуємо в цій статті.

Звільнення від сплати податку на нерухомість та зміни у пільгах з екоподатку: аналіз Закону №2142
За період з 1 березня 2022 року до 31 грудня 2022 року не нараховується та не сплачується податок за об’єкти нерухомості, які перебувають у власності юросіб, що розташовані на територіях бойових дій.

Коли роботодавець звітує з ПДФО, ВЗ та ЄСВ у 2022 році?
Правила складання єдиної звітності роботодавця щодо доходів, нарахованих (виплачених) фізособам, та ПДФО, ВЗ та ЄСВ з таких доходів, дуже цікавлять наших читачів. І одне з найпопулярніших питань: то коли ми звітуємо у 2022 році?

6500 грн роботодавцю за працевлаштованого переселенця
Куди подати інформацію підприємству про працевлаштованого переселенця для отримання 6500 грн? Чи буде ЄСВ? Якщо переселенець із Донецької області зареєструвався у Дніпропетровській області, а далі приїхав до міста Дніпра і влаштувався на роботу, так можна?

Як індексувати зарплату у квітні 2022 року?
У квітні всі роботодавці нараховуватимуть індексацію в межах того самого розміру прожиткового мінімуму, що й у січні (2481 грн). А ось процентні ставки, які при цьому застосовуються, у деяких роботодавців залишаться незмінними, а у деяких — будуть новими.

Підстава для нарахування зарплати мобілізованим та бійцям ТрО
Які документи є підставою для нарахування середньої зарплати мобілізованим та бійцям ТрО? Чи є підставою для нарахування зарплати працівникам довідка з приблизним текстом «що Петренко є членом загону самооборони села...»?

Як застосовувати граничні торговельні націнки на соціально значущі товари?
ТОВ — платник ПДВ постачає соціально значущий товар — яйця курячі, на який встановлено граничну торговельну надбавку — 10%. Постачальник — неплатник ПДВ. Як сформувати продажну ціну на товар, якщо ціна постачальника — 3 грн/шт.?

Бронювання працівника: якого листа написати?
Військкомат вручив повістку голові ФГ (юрособi), який сам здійснює обробіток землі. Якого листа написати на його бронювання?

Безоплатне надання працівникам основних засобів підприємства
Підприємство під час звільнення працівників безоплатно надає їм ОЗ (техніку), на яких вони працювали. Як оформити первинні документи та які податкові наслідки такого рішення?

Виправлення помилки у платіжці через повернення коштів
Клієнти-фізособи іноді неправильно зазначають призначення платежу в документах на оплату (в т. ч. через ПТКС) і не хочуть складати, підписувати листи про зміну призначення платежу. Просять повернути кошти, але листа на повернення не надають. Як підприємству — платнику ПДВ, податку на прибуток повернути кошти?

Як складати АН на передання пального на зберігання та повернення зі зберігання?
Підприємство займається оптовою торгівлею пальним, має ліцензію на оптову торгівлю за відсутності місць оптової торгівлі. Власного стаціонарного акцизного складу та автотранспорту не має. Планується передавати придбане пальне на зберігання та подальшу реалізацію на умовах договору комісії підприємству, яке має автотранспорт та ліцензії. Як складати АН на передання пального на зберігання та повернення зі зберігання?

До змісту номеру