• Посилання скопійовано

Суть справи

Iнвентаризація резервів та забезпечень
Резерви та забезпечення, зокрема на оплату відпусток, створюють наперед, як правило, на рік. Але на кінець року щодо них може бути залишок. I ось цей залишок і підлягає інвентаризації під час підготовки для складання річної фінансової звітності.

Коли ставати на облік у Держфінмоніторингу?
Як свідчать різноманітні тематичні вебінари та навчання працівників, взяття на облік у Держфінмоніторингу ФОПів-бухгалтерів та податкових консультантів — доволі непроста справа. Розповімо про це докладніше.

Позика працівнику в обліку і звітності
Надання грошової позики працівникам — досить поширена операція. Розгляньмо, як документально оформити позику працівнику та як її відобразити в обліку та звітності.

Які повноваження має БЕБУ?
На сьогодні ми досі не знаємо повного переліку повноважень такого нового правоохоронного органу, як Бюро економічної безпеки України (БЕБУ). Адже відповідні зміни до КУпАП та КПКУ досі перебувають на розгляді ВРУ. Проте деякі повноваження вже встановлені Законом про БЕБУ.

Добровільне медстрахування
Медичне страхування за кошти роботодавця є складовою так званого соцпакета, що його роботодавці надають своїм працівникам. Ми вже неодноразово приділяли увагу цій темі. У цій статті читайте про медичне страхування працівників з урахуванням правил, що актуальні на сьогодні.

Проведену перевірку скасувати не можна: ВС
Велика палата Верховного Суду дійшла висновку, що накази про проведення будь-яких документальних перевірок органами ДПС не можуть бути оскаржені в суді, якщо перевірка за таким наказом вже проведена!

Працівника звільнено: що з медстрахуванням?
Уявімо ситуацію: ви сплатили авансом внески за свого працівника за договором добровільного медичного страхування, а працівник у цей проплачений період звільнився. Які це матиме юридичні та облікові наслідки?

Переміщення чи переведення
ВС чітко розтлумачив, що слід розуміти під переміщенням працівника та його переведенням. I які гарантії працівникам при цьому повинні надаватися з боку роботодавця.

Переогляд на групу інвалідності
Працівникові встановлено інвалідність до 01.11.2021 р. Документи на МСЕК були подані, але через карантин МСЕК не розглядає продовження щодо групи. Як підтвердити правомірність застосування ставки 8,41%?

Відеозйомка в кабінеті посадової особи
Згода на відеозйомку посадової особи, посада якої пов'язана з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських обов'язків, не потрібна. Такого висновку дійшли судді районних судів.

До змісту номеру