• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Підприємство протягом року перевищило обсяг доходу 40 млн грн: коли починати звітувати з прибутку щокварталу?
Дохід від будь-якої діяльності ТОВ у 2020 р. не перевищував 40 млн грн, підприємство звітувало річною декларацією з прибутку. У 2021 р. за результатами 9 місяців ТОВ перетнуло межу доходу в 40 млн грн. Чи потрібно підприємству подавати декларацію з прибутку за 9 місяців 2021 року та сплачувати податок на прибуток?

Як уникнути списання поворотної фіндопомоги та визнання доходу?
Змінився засновник ТОВ, який неодноразово вносив підприємству ПФД як від засновника. На момент зміни засновника ТОВ не повернуло йому декілька сум фіндопомоги, наданих різними датами. Для уникнення оподаткування в які терміни потрібно повернути (в минулому засновникові, а тепер фізособі) суми фіндопомоги?

Чи має право орендодавець забезпечувати паливом зданий в оренду автомобіль?
Чи можна, щоб орендодавець заправляв зданий в оренду автомобіль, а орендар щомісяця відшкодовував орендодавцеві вартість фактично використаного палива, згідно з подорожніми листами, за актом виконаних робіт, де одиниця виміру кілометри, а не літри?

Продовження соціальної відпустки на час навчання
Якщо працівниця, перебуваючи в додатковій соціальній відпустці на дітей, до її закінчення принесла довідку-виклик на навчальну відпустку, чи можна перенести частину додаткової соцвідпустки на інший, пізніший період, у зв'язку з наданням навчальної відпустки?

До змісту номеру