• Посилання скопійовано

Суть справи

Використання масиву земель сільгосппризначення
01.01.2019 р. набере чинності Закон №2498. Він насамперед вносить зміни до низки законодавчих актів щодо використання масиву земель сільгосппризначення.

Нове в аудиті (для клієнтів та користувачів звітності)
У статті «Аудит по-новому» в «ДК» №36/2018 ми говорили про основні зміни в аудиторському бізнесі згідно з Законом «Про аудит фінансової звітності та аудиторську діяльність», що набирає чинності з 1 жовтня 2018 р. Ми наголошували, що аудиторський бізнес істотно ускладнюється, а отже, аудиторські послуги з обов'язкового аудиту фінзвітності, очевидно, істотно подорожчають, а кількість аудиторських компаній зменшиться. У цій статті поговоримо про решту важливих аспектів — здебільшого про ті, що мають значення для бухгалтерів, керівників, користувачів фінансової звітності.

Облік передплати
Iнформація, як правило, не є безоплатною. Відповідно, щоби працювати без помилок та удосконалювати якість роботи, госпсуб'єкти користуються певними джерелами інформації. От і розглянемо облік витрат на придбання періодики шляхом передплати.

Iндексація зарплати у вересні 2018 року
Iндекс інфляції за липень 2018 року становить 99,3%. Тому він не вплинув на розміри коефіцієнтів для нарахування індексації.

Картковий підзвіт — усе, що потрібно знати
Чи потрібно складати авансовий звіт при розрахунках карткою? Чи діє обмеження готівкових розрахунків?

Оренда приміщення в підприємця
З'ясуймо, які особливості оренди приміщення для сторін договору, коли орендодавець та орендар є підприємцями. Чи є особливості в оподаткуванні від зміни системи оподаткування орендодавцем?

ФОП на ЄП надає майно в оренду
За яких умов здавання майна в оренду фізособою-«єдинником» вважається його підприємницькою діяльністю? Коли доведеться фізособі-«єдиннику» у цьому разі переходити на загальну систему?

Погодинна оплата праці за підсумованого обліку
Працівники працюють за підсумованим обліком робочого часу. Оплата за роботу у погодинному розмірі — 22,87 грн, доплата за нічні години — 35% погодинного окладу. Якщо працівник має сумарний заробіток менш ніж 3723,00 грн за місяць, чи треба доплачувати до «мінімалки»?

Надання пального у договорах підряду
ДФС в IПК від 20.08.2018 р. №3585/6/99-99-15-03-03-15/IПК (див. «ДК» №37/2018) висловила думку, що передача пального підрядникам для виконання замовлених робіт є його продажем з метою оподаткування акцизним податком. Проаналізуймо позицію податкової з урахуванням позиції судів апеляційної інстанції.

Нещасний випадок на підприємстві-2
У попередній частині статті («ДК» №36/2018) ми докладно ознайомилися з діями роботодавця у разі настання нещасного випадку на підприємстві. Та залишилися ще важливі питання, такі як звітність про нещасні випадки та відповідальність за неподання звітності.

Неустойки і визнання різниць
Проаналізуємо IПК ДФСУ від 28.08.2018 р. №3742/6/99-99-15-02-02-15/IПК (див. «ДК» №37/2018), де розглянуто коригування фінансового результату до оподаткування на суму визнаних штрафів, пені, неустойок за цивільно-правовими договорами.

До змісту номеру