• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Як підприємцю-«єдиннику» працювати без РРО?
Фізособа-підприємець, платник ЄП 2-ї групи, має інтернет-магазин, отримує лише безготівкові платежі на банківський рахунок шляхом банківського переказу або оплати рахунків через касу чи термінал банку. Готівкові платежі не приймаються. Чи потрібен підприємцю РРО?

Виправлення суми ліміту в рядку 19.1 декларації з ПДВ
Підприємство — платник ПДВ має від'ємне значення з ПДВ (заповнюються рядки 19, 21 декларацій з ПДВ). У минулих деклараціях з ПДВ не було зазначено суму ліміту реєстрації податкових накладних у підрядку 19.1. Чи треба виправляти цю ситуацію та які можуть бути наслідки?

Одинока мати вийшла заміж. Чи має вона право на «дитячу відпустку» за минулий рік?
Чи може жінка скористатися додатковою відпусткою на дитину за 2017 р. як одинока мати у 2018 р., якщо вона вийшла заміж та її новий чоловік у 2018 р. усиновив дитину?

Чи можна не оподатковувати ПДФО витрати на харчування в ресторані?
На підприємстві часто організовують зустрічі з партнерами, як правило, в ресторані. При розрахунку карткою ресторан надає сліп та рахунок із переліком страв, але без обов'язкових реквізитів (квитанції/чеки РРО не видаються). Чи може виписка з карткового рахунку підтверджувати оплату за таким рахунком та разом зі сліпом бути підставою для авансового звіту? Чи можна включати алкоголь до представницьких витрат (за наявності повного пакета документів) та не оподатковувати ПДФО?

У яких випадках при списанні МНМА потрібно нараховувати ПДВ-зобов'язання?
Підприємство прийняло рішення про ліквідацію МНМА. Амортизація нараховувалася за методом 100%. Чи виникне в цьому випадку необхідність нарахування податкових зобов'язань з ПДВ при ліквідації МНМА?

Готівку здали до банку наступного дня. Чи буде вона понадлімітною?
На підприємстві встановлено ліміт каси 10 тис. грн. Денна виручка становила 50 тис. грн, залишок на кінець дня — 20 тис. грн. Залишок здали до банку наступного дня. Чи виникає перевищення ліміту каси на 10 тис. грн?

До змісту номеру