• Посилання скопійовано

Суть справи

Критерії блокування ПН: є зміни
Наказом Мінфіну від 09.11.2017 р. №926 (див. «ДК» №48/2017) внесено зміни до Критеріїв оцінки ступеня ризиків, затверджених наказом головного фінрегулятора від 13.06.2017 р. №567 (далі — Критерії №567). З'ясуймо, в чому ж полягає суть цих змін.

Переведення боргу після отримання авансу
В IПК ДФСУ від 16.11.2017 р. №2643/6/99-99-15-03-02-15/IПК (див. «ДК» №48/2017) розглянуто податкові наслідки переведення постачальником товару (боржником) боргу за отриманим авансом на нового боржника.

Реформа комунальних послуг?!
9 листопада 2017 року було прийнято новий Закон про житлово-комунальні послуги (законопроект №1581-д). Він почне діяти вже через 6 місяців з дати його опублікування. Зміни насправді досить істотні і стосуються кожного з нас, тож бажано з ними ознайомитися вже зараз.

Два ФОП — один товар
В одному магазині працюють два приватні підприємці, які продають свій товар. Чи можна оформити одного працівника-продавця на реалізацію товару через один РРО одночасно двох підприємців? Чи можуть вони надавати один одному послуги з реалізації товару?

Iнвентаризація резерву відпусток
Однією зі складових щорічної інвентаризації є обов'язок проінвентаризувати у тому числі і залишок резерву відпусток. Поговоримо про ключові нюанси такого виду інвентаризації.

Запити від НАБУ в межах КПК
Від детективів НАБУ надійшов запит про надання документів щодо контрагента з посиланням на ст. 93 КПК України. Чи зобов'язане наше підприємство надавати копії документів фінансово-господарської діяльності? А якщо це стосується відносин понад три роки тому (за 2012 — 2014 рр.)?

Закордонні відрядження
У сучасному світі багато питань, безумовно, можна владнати на відстані, але все ж таки є ситуації, коли потрібна присутність фахівця. Розглянемо практичні моменти, як оформити та провести в обліку закордонне відрядження.

«Маски-шоу» стоп?
16 листопада прийнято довгоочікуваний закон (законопроект №7275), який має на меті підвищити рівень захисту госпсуб'єктів під час досудового розслідування кримінального провадження.

Земля ФОП-ФГ
Насамперед нагадаємо, що з 01.05.2016 р. набрали чинності зміни до Закону про ФГ (відповідно до Закону України від 31.03.2016 р. №1067-VIII). Завдяки цим змінам фермерське господарство (ФГ) може бути організовано, в тому числі, на основі діяльності фізособи-підприємця (ФОП). Одне з найпоширеніших запитань, яке тут постає: яким чином члени такого ФГ можуть передати власні чи орендовані ними як фізособами земельні ділянки до ФГ на базі ФОП? Поміркуємо над ним нижче.

Нештатні ситуації в роботі РРО
Під час роботи з РРО можуть виникнути нештатні ситуації, наприклад відімкнення Iнтернету чи електроенергії, вихід самого РРО з ладу. Халепи трапляються і під час роздрукування Z-звіту: то стрічки не вистачить, то не всі реквізити роздруковуються… Як бути в таких ситуаціях, поговоримо у статті.

До змісту номеру