• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Невчасний розрахунок працівника при звільненні: відображаємо у звітності з ЄСВ
29.09.2017 р. працівник звільнився та отримав зарплату за відпрацьований час. Компенсацію за дні невикористаної відпустки та ЄСВ нараховано та сплачено 02.10.2017 р. Як правильно відобразити це у звіті з ЄСВ?

Оренда та комунальні платежі у витратах підприємця-«загальносистемника»
Чи має право підприємець-«загальносистемник» відносити до витрат оплату оренди за договором суборенди та комунальні платежі?

Реєстрація за неосновним місцем обліку: нюанси звітності та оподаткування
Підприємство орендувало склад та офіс на території іншої області. Чи потрібно реєструватися у ДФС за місцезнаходженням орендованих складу і офісного приміщення як неосновного місця реєстрації? Які звіти, податки і збори потрібно подавати і сплачувати за неосновним місцем обліку? Куди подавати форму №1ДФ і звіт з ЄСВ?

Підприємство може перерахувати зарплату на будь-який рахунок працівника лише за його згодою
Підприємство помилково перерахувало заробітну плату працівникові на його підприємницький рахунок (замість особистого). Чи є це порушенням? Які наслідки при цьому виникають у підприємства та у працівника як підприємця?

Чи можуть добові перевищувати щоденну зарплату?
Працівник постійно перебуває у відрядженнях для виконання будівельних робіт (на території України). Чи може підприємство нараховувати добові у розмірі 320 грн, якщо щоденна зарплата працівника становить 150 грн? Чи можна скерувати працівника у відрядження на три місяці?

До змісту номеру