• Посилання скопійовано

Щодо тлумачення окремих положень Митного кодексу України від 13.03.2012 р. №4495-VI

Лист ДМСУ від 07.06.2012 р. №11.1/2-12.4/6399-ЕП

Щодо тлумачення окремих положень Митного кодексу України від 13.03.2012 р. №4495-VI

Суттєво. При випуску товарів у вільний обіг безпосередньо у пункті пропуску через державний кордон України попередня митна декларація не вимагається.

! Суб'єктам ЗЕД

З метою однакового тлумачення окремих положень Митного кодексу України від 13.03.2012 р. №4495-VI (далі — Кодекс) повідомляємо.

Статтею 259 «Попередня митна декларація» Кодексу передбачено, що попередня митна декларація (інший документ, що може використовуватися замість митної декларації відповідно до статті 94 цього Кодексу) подається до ввезення в Україну товарів, транспортних засобів комерційного призначення (у тому числі з метою транзиту) або після їх ввезення, якщо ці товари, транспортні засоби перебувають на території пункту пропуску через державний кордон України.

Відповідно до статті 94 замість митної декларації можуть використовуватися накладна УМВС (СМГС), накладна ЦIМ (СIМ), накладна ЦIМ/УМВС (ЦИМ/СМГС, CIM/SMGS), книжка МДП (Carnet TIR), авіаційна вантажна накладна (Air Waybill), коносамент (Bill of Lading), книжка А.Т.А. або книжка CPD.

У зв'язку з цим звертаємо увагу, що при випуску товарів у вільний обіг безпосередньо у пункті пропуску через державний кордон України попередня митна декларація не вимагається, функції попереднього інформування виконують вищезазначені документи.

Перший заступник голови Служби О. ДОРОХОВСЬКИЙ

До змісту номеру