• Посилання скопійовано

Про надання роз'яснення

Лист ДПАУ від 22.12.2008 р. №26818/7/23-7017

Про надання роз'яснення

Суттєво. У разі встановлення факту невиконання щоденного роздрукування фіскального звітного чека на реєстраторі розрахункових операцій або його незберігання у Книзі обліку розрахункових операцій до суб'єкта господарювання застосовується фінансова санкція за кожне порушення.

! СГ, що використовують РРО

Державна податкова адміністрація України доводить до відома та використання в роботі роз'яснення з питань щодо застосування фінансових санкцій до суб'єктів господарювання за невиконання щоденного друку фіскальних звітних чеків на реєстраторі розрахункових операцій.

Відповідно до пункту 9 статті 3 Закону України від 06.07.95 р. №265-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі — Закон №265) суб'єкти підприємницької діяльності, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг зобов'язані щодня друкувати на реєстраторах розрахункових операцій (за винятком автоматів з продажу товарів (послуг) фіскальні звітні чеки і забезпечувати їх зберігання у книгах обліку розрахункових операцій.

Згідно з пунктом 4 статті 17 Закону №265 за порушення вимог цього Закону до суб'єктів підприємницької діяльності, які здійснюють розрахункові операції за товари (послуги), за рішенням відповідних органів державної податкової служби України застосовуються фінансові санкції у розмірі двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян — у разі невиконання щоденного друку фіскального звітного чека або його незберігання у книзі обліку розрахункових операцій.

Отже, у разі встановлення факту невиконання щоденного друку фіскального звітного чека на реєстраторі розрахункових операцій або його незберігання у Книзі обліку розрахункових операцій до суб'єкта господарювання застосовується фінансова санкція за кожне порушення згідно з пунктом 4 статті 17 Закону №265.

ДПА України зобов'язує вимоги цього листа довести до відома підпорядкованих органів державної податкової служби.

Заступник голови Н. РУБАН

До змісту номеру