• Посилання скопійовано

Щодо оподаткування ПДВ операції з продажу виробничими та торговими підприємствами дитячих святкових подарунків, а також квитків на новорічно-різдвяні заходи для дітей

Лист ДПА у Донецькій області від 07.07.2011 р. №12656/10/15-213

Щодо оподаткування ПДВ операції з продажу виробничими та торговими підприємствами дитячих святкових подарунків, а також квитків на новорічно-різдвяні заходи для дітей

Суттєво. Застосування пільги з ПДВ виробником та торговими підприємствами залежить від того, за рахунок яких коштів придбаваються дитячі подарунки та квитки на новорічно-різдвяні заходи.

! Платникам ПДВ

Статтею 2 Закону України від 30.11.2000 р. №2117-III «Про звільнення від оподаткування грошових коштів, які спрямовуються на проведення новорічно-різдвяних свят для дітей та на придбання дитячих святкових подарунків» звільнено від оподаткування ПДВ операції з продажу виробничими та торговими підприємствами дитячих святкових подарунків, а також квитків на новорічно-різдвяні заходи для дітей, що закуповуються за рахунок коштів Фонду соціального страхування України, профспілкових комітетів підприємств та організацій, інших неприбуткових організацій.

Відповідно до пункту 3 підрозділу 10 розділу XX Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755-VI (далі — ПКУ) в разі, якщо законодавчими актами передбачені інші правила справляння податків, зборів, що регулюються цим Кодексом, застосовуються правила цього Кодексу. Розділом V ПКУ не передбачено звільнення від оподаткування ПДВ операцій з постачання дитячих святкових подарунків, а також квитків на новорічно-різдвяні заходи для дітей. Тобто зазначені операції підлягають оподаткуванню ПДВ на загальних підставах.

Заступник голови ДПА у Донецькій області О. ЧАБАНЕНКО

До змісту номеру