• Посилання скопійовано

Щодо бухгалтерського обліку виплати надбавок за безперервний стаж роботи

Лист Міністерства фінансів України від 07.02.2011 р. №31-34020-07-16/3217

Щодо бухгалтерського обліку виплати надбавок за безперервний стаж роботи

Суттєво. Нарахована сума виплати працівникам за роботу, виконану ними протягом звітного періоду, визнається поточним зобов'язанням.

! Бухгалтерам

Міністерство фінансів України на запит щодо бухгалтерського обліку виплати надбавок за безперервний стаж роботи повідомляє.

Відповідно до пункту 5 Положення (стандарту) бухгалтерського обліку 26 «Виплати працівникам», затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 28.10.2003 р. №601, поточні виплати працівникам включають: заробітну плату за окладами та тарифами, інші нарахування з оплати праці; виплати за невідпрацьований час (щорічні відпустки та інший оплачуваний невідпрацьований час); премії та інші заохочувальні виплати, що підлягають сплаті протягом дванадцяти місяців по закінченні періоду, у якому працівники виконують відповідну роботу, тощо.

Згідно з пунктом 6 зазначеного Положення нарахована сума виплати працівникам за роботу, виконану ними протягом звітного періоду, визнається поточним зобов'язанням.

Відповідно до Iнструкції про застосування Плану рахунків бухгалтерського обліку активів, капіталу, зобов'язань і господарських операцій підприємств і організацій, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 30.11.99 р. №291, узагальнення інформації про розрахунки за виплатами працівникам, у тому числі про виплати надбавок за безперервний стаж роботи, ведеться на рахунку 66 «Розрахунки за виплатами працівникам» з одночасним визнанням відповідних витрат (витрат діяльності) залежно від дільниць, на яких зайняті працівники (рахунки 15 «Капітальні інвестиції», 23 «Виробництво», 91 «Загальновиробничі витрати», 92 «Адміністративні витрати», 93 «Витрати на збут», 94 «Iнші витрати операційної діяльності», 97 «Iнші витрати», 99 «Надзвичайні витрати»).

Перший заступник міністра А. МЯРКОВСЬКИЙ

До змісту номеру