• Посилання скопійовано

Суть справи

Видаткові касові документи
У попередній статті ми розглянули оформлення касових документів узагалі і прибуткового касового ордера як їх частини. Зараз поговоримо про видачу коштів.

Штрафи за розбіжності даних про КБВ
З 1 вересня 2024 року Мін’юст застосовуватиме штрафи за виявлені розбіжності щодо відомостей про КБВ та структуру власності юрособи.

Відновлення ПК з ПДВ
Підприємство придбало ОЗ для використання в неоподатковуваних операціях, відобразило ПК та нарахувало ПДВ за п. 198.5 ПКУ. Але згодом плани змінилися.

Касова книга: правила складання
Ми вже розглянули правила документального оформлення касових документів. Сьогодні спинимося на оформленні касової книги.

Списання прострочених товарів
Списуючи зіпсовані товари, будьте уважні: податківці переглядають акти списання та вимагають від платників податків докладного опису (щодо утилізації особливо).

Закон №3817: аналіз від редакції
Закон №3817 набрав чинності 27.07.2024, але багато його норм мають свою дату набрання чинності. Цей закон досить великий, тож розглянемо його в кількох статтях.

Діє Закон про домашніх працівників
З 24 серпня діє Закон №3680. Він доповнює КЗпП главою ХІ-А «Регулювання праці домашніх працівників». Хто це і на кого вони працюють, читайте далі.

Індексація зарплати у вересні
У вересні нараховуємо індексацію на рівні серпня. Кому з працівників треба буде проіндексувати зарплату, дізнайтеся зі статті.

Новації щодо підакцизних товарів
Продовжуємо розглядати зміни, які приніс Закон №3817, у хронологічному порядку. Сам закон уже діє, але окремі його норми відтерміновані.

Виробництво та продаж алкоголю
Закон №3817 оновив правила виробництва спирту, спиртових дистилятів, біоетанолу й алкогольних напоїв. Вони почнуть діяти з 1 січня 2025 року.

Виключення громадянина рф з учасників ТОВ
ВС вважає, що дії ТОВ з виключення зі складу його учасників громадянина рф перебувають під мораторієм, установленим Постановою №187.

До змісту номеру