• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Журнали про явку інкасаторів: чи потрібно зберігати?
Чи мусить підприємство зберігати журнали про явку інкасаторів?

ФОП отримав лікарняні: як їх оподатковувати?
ФОП-«єдинник» отримав лікарняні за себе. Чи треба буде сплатити ПДФО та ВЗ? Чи потрібно буде подати декларацію про майновий стан і доходи фізособи?

Продаж медвиробів у разі зміни їх назви: що з ПДВ?
Підприємство купує медвироби у виробника зі ставкою ПДВ 7%, хоча назва виробів у первинних документах не завжди відповідає назві у декларації відповідності.

Єдина звітність із типом «Звітний» як «Довідковий» для звільненого працівника
Звільняється працівник. Чи потрібно звітувати про його звільнення одразу, чи можна під час подання єдиної звітності з ПДФО, ВЗ та ЄСВ за квартал?

Тривале закордонне відрядження за ЗЕД-контрактом
Юрособа-резидент отримала замовлення на будівництво об’єкта у Польщі. Як правильно оформити скерування працівників-будівельників з України для виконання робіт?

Оплата надурочних при звільненні працівника до закінчення облікового періоду
На підприємстві встановлено підсумований робочий час, обліковий період — рік. Працівник звільняється до кінця року (в серпні). Як бути з нормою робочого часу?

Генератори і ПДВ: що з постачанням на митній території України?
ТОВ імпортує генератори для перепродажу на території України. Як оподатковувати постачання цього виду товару на митній території України після внесення змін наказом Мінфіну від 26.07.2024 №361?

Нюанси обліку негрошового внеску до СК нерезидента
Підприємство здійснює внесок товарами до СК нерезидента. Товар підприємство вивозить власним транспортом. Як відображати такий внесок у бухобліку підприємства?

До змісту номеру