• Посилання скопійовано

Суть справи

Документальне оформлення відпусток
Як оформити документально щорічні відпустки? Який обов’язковий перелік документів має бути? Чому не завжди потрібна заява на відпустку?

До 10 липня — звіт про заброньованих!
До 10 липня юрособи мають подати звіт про чисельність військовозобов’язаних, які заброньовані станом на 1 липня 2024.

Оскарження у формі відеоконференції
З 16 червня платник ПДВ, який подав скаргу на розблокування податкових накладних, зможе брати участь у розгляді скарги в режимі відеоконференції.

Оплата житла працівникові
Вартість проживання керівника у готелі, який використовується як робоче місце, не є його додатковим благом, а є іншим неоподатковуваним доходом.

Купівля землі у фізособи: що з ПДФО та ВЗ?
Юрособа протягом 2024 року купує у фізособи 5 земельних ділянок, які та купила у 2022 році. Які особливості оподаткування ПДФО та ВЗ?

Облік зворотної тари
У господарській діяльності підприємства використовується зворотна тара. Розглянемо особливості обліку й оподаткування операцій із такою тарою.

Повернення товару покупцем
Проданий товар виявився неякісним чи не відповідає умовам постачання і тому повертається. Розглянемо, як це вплине на облік та оподаткування.

Експедиторські послуги від нерезидента: податки
Підприємство уклало договір транспортно-експедиційних послуг із польською компанією. Чи оподатковується ця операція ПДВ та податком на прибуток?

Помилка у сумі податку на доходи нерезидентів
Підприємство замість 15% податку на доходи нерезидентів утримало та сплатило до бюджету податок у розмірі 10%. Як це виправити в декларації?

Декларування зміни ціни на пальне
ВС вважає, що у разі виявлення порушення вимог щодо декларування зміни ціни відповідальність за Законом про ціни не застосовується.

Скорочення штату суд не скасує
Визначення штатного розпису, скорочення чисельності або штату працівників є виключною компетенцією роботодавця та не може бути оскаржено у суді.

До змісту номеру