• Посилання скопійовано

Чи передбачено штраф за незаповнення або неправильне заповнення поля «Додатки на __ арк.» в декларації з прибутку?

Форма податкової декларації повинна містити необхідні обов’язкові реквізити і відповідати нормам та змісту відповідних податку та збору (абзац другий п. 48.1 ПКУ).

Обов’язкові реквізити — це інформація, яку має містити форма податкової декларації та за відсутності якої документ втрачає визначений ПКУ статус із настанням передбачених законом юридичних наслідків (пункт 48.2 ПКУ).

Перелік обов’язкових реквізитів, які має містити податкова декларація, визначені у пункті 48.3 ПКУ.

Зокрема, обов’язковим реквізитом при заповненні Податкової декларації з податку на прибуток підприємств, форма якої затверджена Наказом №897 зі змінами та доповненнями (далі — Декларація), є інформація про додатки, що додаються до неї та є її невід’ємною частиною. При цьому в полі «Наявність додатків» Декларації проставляють позначку «+».

У Декларації платник податку повинен зазначити всі передбачені в ній показники. Якщо будь-який рядок Декларації або додатка до Декларації не заповнюють через відсутність операції (суми), то такий рядок прокреслюють.

Додатки до окремих рядків Декларації, не заповнені через відсутність операцій (показників), до контролюючого органу не подають.

Про наявність додатків, які подаються разом із Декларацією, платник податку зазначає в основній частині Декларації (таблиця «Наявність додатків»).

У разі подання додатків до Декларації заповнюють поле «Додатки на __ арк.», в якому при заповненні Декларації в електронному вигляді зазначають сумарну кількість візуально відокремлених сторінок додатків до Декларації, інформація про які міститься у полі «Наявність додатків» Декларації.

Позаяк заповнення поля «Додатки на __ арк.» Декларації має інформаційний характер, відповідальність за його незаповнення або неправильне заповнення не передбачена.

До змісту номеру