• Посилання скопійовано

Працівники через війну перебувають у відпустці без збереження зарплати: як заповнити звіт?

Додаток 1

У такому разі в Додатку 1 зазначають лише фактично нарахований дохід в розрізі місяців кварталу (якщо він був).

Якщо ж доходу не було, слід подати три додатка 1, в яких не буде зазначено доходів та ЄСВ, але буде (графа 13) кількість календарних днів такої відпустки, яка припадає на відповідний місяць. Про це ми розповіли тут.

Додаток 5

У Додатку 5 діючої форми звіту не передбачено відображення такого виду неоплачуваних відпусток.

Додаток 4ДФ

Згідно з пп. 1 п. 4 розд. ІV Порядку №4 відомості щодо чисельності працівників відображають у додатку 4 «Відомості про суми нарахованого доходу, утриманого та сплаченого податку на доходи фізичних осіб та військового збору» (далі — додаток 4ДФ) до Розрахунку, зокрема у рядку 4 навпроти напису «Працювало за трудовими договорами» — проставляють кількість працівників, що працюють за трудовими договорами (контрактами) у звітному періоді, за якими нараховують дохід за ознакою «101».

Відповідно до п. 2.1 Інструкції №286 до облікової кількості штатних працівників включають усіх найманих працівників, які уклали письмово трудовий договір (контракт) і виконували постійну, тимчасову або сезонну роботу один день і більше, а також власники підприємства, якщо, крім доходу, вони отримували заробітну плату на цьому підприємстві.

З огляду на викладене, кількість працівників, які перебувають у відпустках по вагітності та пологах, по догляду за дітьми, у відпустці без збереження заробітної плати тощо та щодо яких у звітному періоді не нараховували (не виплачували) доходів за ознакою «101», в графі «Працювало за трудовими договорами» додатка 4ДФ до Розрахунку не відображають.

До змісту номеру