• Посилання скопійовано

За який період подається єдина зарплатна звітність?

Незважаючи на плани законотворців (див. законопроєкт №6120 на сайті ВРУ), у 2023 році квартальність цього звіту досі зберігається.

Тож роботодавці, а також інші податкові агенти зобов’язані подавати єдину звітність протягом 40 календарних днів, наступних за останнім календарним днем звітного кварталу, до ДПС за основним місцем обліку.

Якщо граничний день подання припадатиме на вихідний, він переноситься на наступний робочий день. Щодо перенесення в разі, якщо граничний день подання припадає на святковий або неробочий день, то в 2023 році це правило ще не працює. Нагадаємо, що дію ст. 73 КЗпП, якою встановлено перелік святкових та неробочих днів в Україні, призупинили. Про це ми писали тут, і досі це правило не змінилося.

Куди подавати єдину зарплатну звітність?

До податкової за основним місцем обліку податкового агента (п. 3 розд. ІІ Порядку №4).

Причому, якщо юрособа має відокремлені підрозділи, уповноважені самостійно сплачувати податки, подавати звітність, то вони самостійно подають Розрахунок до податкової за місцем свого обліку. Якщо не уповноважені, за них подає окремий Розрахунок юрособа за своїм основним місцем обліку, відображаючи у рядках 032 і 033 Розрахунку дані про відокремлений підрозділ (п. 3 розд. ІІ Порядку №4).

До змісту номеру