• Посилання скопійовано

Суть справи

Відшкодування втрат при перевезенні
Автоперевізник перевозив для замовника товар, який при перевезенні втрачено. Перевізник відшкодував замовникові вартість товару. Які юридичні, облікові, податкові особливості цієї ситуації?

Оновлена інструкція про сплату ЄСВ
Більша частина змін, внесених Наказом №283 до Iнструкції №449 з 21 серпня, приводить її у відповідність до норм законодавства, які були раніше (деякі — протягом кількох останніх років). Проте є і нові норми.

Нові можливості електронного кабінету
Метою Закону №786 не в останню чергу було поліпшення роботи е-кабінету. Розгляньмо, що саме зміниться в роботі електронних сервісів Державної податкової служби.

Карантин і розрахунок лікарняних та декретних
Карантин триває з березня 2020 р., та життя не припиняється. Працівники надають роботодавцям листки непрацездатності для отримання лікарняних та декретних. Як їх порахувати під час карантину?

Продукція власного виробництва та РРО
Зрозуміло, що питання РРО залишаються актуальними і доволі часто дискусійними. Як от, наприклад, стосовно реалізації власної продукції. I така реалізація для підприємств та підприємців здійснюється за різними правилами.

Як змінити призначення платежу
Помилку у призначенні платежу можна виправити або до того, як кошти будуть сплачені (домовившись із банком), або вже згодом (домовившись із контрагентом). Як це зробити правильно, — читайте далі.

Мінімальну зарплату збільшено до 5000 грн
25 серпня ВРУ прийняла Закон, яким мінімальна зарплата з 1 вересня 2020 року підвищується до 5000 грн (а в погодинному розмірі — до 29,2 грн). Як тепер нараховувати та оподатковувати зарплату, лікарняні та декретні?

Курс оприбуткування імпортного товару
За яким курсом валюти оприбутковувати імпортний товар, що постачається за контрактом на умовах CPT? Попередня оплата постачальнику не здійснювалася.

Уцінка: вплив на податковий облік
Iноді уникнути уцінки запасів просто неможливо. Скажімо, товар не має попиту. Або закупівельна вартість сировини впливає на собівартість готової продукції, тож вартість готової продукції, для виробництва якої використовується сировина, значно перевищує ринкову ціну такої продукції.

Безконтактний продаж через Iнтернет та РРО
Питання, чи потрібно застосовувати РРО при продажу товарів (послуг) за допомогою Iнтернету, не дає спокою суб'єктам господарювання вже давно. Податківці наполягають, що у більшості випадків продавцям РРО потрібен. Але є винятки, і це безконтактний продаж, продаж товару (послуги) в електронному вигляді.

Фізособи-«незалежники» і ЄСВ під час карантину
Київські податківці в IПК від 14.07.2020 р. №2867/К/26-15-33-18-12-IПК (див. «ДК» №35/2020) зазначили, що особи, які провадять незалежну професійну діяльність, на період карантину можуть за бажанням застосувати тимчасове звільнення щодо нарахування, обчислення та сплати ЄСВ за себе.

Нова мінзарплата та ЄСВ і ЄП для ФОПа
Скільки ЄСВ доведеться сплачувати з 1 вересня 2020 року роботодавцям та підприємцям за себе? Чи зміняться розміри єдиного податку для фізосіб I та II груп?

До змісту номеру