• Посилання скопійовано

Суть справи

Облік інвестиційної нерухомості
Iз запитань на нашу «гарячу лінію» бачимо, що на практиці бухгалтерів часто непокоїть: чи є особливості обліку інвестиційної нерухомості. Зокрема, чи є такі особливості у податковому обліку? Пропонуємо з'ясувати нюанси відображення саме інвестиційної нерухомості.

Оформлення введення ОЗ в експлуатацію
Підприємство придбало актив, який за вартістю згідно з обліковою політикою було віднесено до основних засобів. Який документ необхідно використовувати при його введенні в експлуатацію?

Перевірки від ФСС
ФСС відновив проведення планових перевірок страхувальників і навіть оприлюднив план-графік таких перевірок на II квартал. Тож нагадаємо, чого чекати від перевіряльників і що треба підготувати, якщо вони до вас завітають.

РК при анулюванні реєстрації покупця
Підприємство виписало ПН на дату відвантаження товару. Згодом реєстрацію покупця було анульовано. Як зареєструвати РК, якщо покупець вже не є платником ПДВ і повертає товар?

Валютний кредит від засновника-нерезидента
На сьогодні трендом у перевірках податківців стало зняття витрат у вигляді від'ємної курсової різниці за отриманими кредитами від засновників-нерезидентів, якщо такий кредит не погашається (принаймні найближчим часом).

Звільнення керівника за рішенням суду
Наше ТОВ давно не працює, але я так і рахуюсь директором. Неодноразово писав до засновників листи, проте жодної відповіді. Вони не збираються на загальні збори та не приймають рішення про звільнення. Чи можу я звернутися до суду? Чи можна звернутись до ЦНАП та зобов'язати забрати дані з ЄДР про мене як про керівника у зв'язку зі звільненням?

Придбання автомобіля юрособою
Підприємство планує придбати авто, яке буде використовуватися в госпдіяльності, а також з особистою метою директором. Які податкові наслідки та облік придбання та використання такого авто?

Мобільний зв'язок і ПК з ПДВ
У сучасному світі важливо весь час залишатися на зв'язку. А для суб'єктів господарювання перебувати в постійній доступності — просто життєва необхідність.

Повернення коштів покупцеві: ЄП та ПДВ
Ситуація: юрособа — платник єдиного податку та платник ПДВ повертає покупцеві кошти за товари (роботи, послуги). Які податкові наслідки у підприємства? Як показати таку операцію в бухобліку?

Як використовувати підприємницьку картку
ФОП на III групі ЄП хоче продавати товар через Iнтернет на міжнародних торгових майданчиках, але оплата за товар має надходити лише на банківський рахунок (у гривнях чи в інвалюті). Як підприємцю правильно оформити такі ЗЕД-розрахунки, щоб виручка обліковувалася як підприємницька?

Автомобіль працівникав діяльності підприємства
Працівник підприємства написав заяву про використання власного авто у госпдіяльності. У ньому він просить компенсувати витрати лише на пальне, яке підприємство придбаває у формі талонів, а всі інші витрати залишає за собою. Чи може підприємство згідно із заявою працівника не компенсувати витрати на амортизацію авто?

До змісту номеру