• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

З відпустки для догляду за дитиною у відпустку у зв'язку з вагітністю та пологами: як бути з наказом?
Працівниця перебуває у відпустці для догляду за дитиною до трьох років. 19.01.2019 р. виписано листок непрацездатності у зв'язку з вагітністю та пологами за другою дитиною. Чи припиняти наказ для догляду за першою дитиною і видавати наказ на відпустку у зв'язку з вагітністю та пологами? Як у таблиці 5 звіту з ЄСВ зазначати підставу початку/закінчення відпустки?

ТОВ на ЄП здає в оренду приміщення за різними цінами: які наслідки?
ТОВ на ЄП 3-ї групи здає в оренду приміщення за різними цінами. Ціна для ТОВ, що має пов'язану особу в засновниках, — 240,00 грн/кв. м. Для іншого ТОВ, теж із пов'язаною особою в засновниках, — 110,00 грн/кв. м. Ціна для інших орендарів — 300,00 грн/кв. м. Які можуть бути наслідки, зокрема з ПДВ та під час перевірки?

Задвоєння даних у звіті №1ДФ та виправлення помилки
До закінчення граничного строку подано звіт №1ДФ (новий звітний), де повністю продубльовано попередній звіт з виправленою помилкою. Тепер (через рік) ДФС вимагає подати уточнюючу звітність та сплатити штраф 510 грн, бо суму доходу й ПДФО задвоєно, але лише за однією людиною, щодо якої відбулося виправлення. Чи потрібно подавати уточнюючий звіт?

До змісту номеру