• Посилання скопійовано

Суть справи

Субсидії 2017 — 2018
Бухгалтерам кооперативів, ОСББ та приватних ЖЕКів часто доводиться пояснювати мешканцям загальні принципи, а часто й окремі нюанси нарахування субсидій. Про основні новації роботи із субсидіями, з якими матимемо справу в новому опалювальному сезоні 2017 — 2018 рр., поговоримо далі.

Класність водіїв
У цій статті розглянемо особливості присвоєння кваліфікації та встановлення надбавки за класність водіям автотранспортних засобів. А також з'ясуємо, як встановлюють надбавки за класність водіям.

Борг за валютним кредитом
У підприємства-боржника у грудні 2017 р. закінчується термін позовної давності за кредитом у валюті, де кредитором є засновник-нерезидент. Як відобразити заборгованість в обліку?

Скарга на зупинення ПН без рішення
27.09.2017 р. надіслано пакет документів для розблокування ПН. 09.10.2017 р. працівник комісії місцевої ДФС повідомила в телефонному режимі, що за деякими ПН статус — відмова в реєстрації, рішення було прийнято ще 03.10 — 04.10. Квитанцій від ДФС досі немає. Хочемо оскаржити, як правильно це зробити без посилання на номер рішення, адже квитанції не надходило?

Зарплата у валюті: Питання індексації
Якщо на підприємстві є працівники-іноземці, можливий варіант, що заробітну плату вони отримують у валюті. Постає логічне запитання: а як же її індексувати? Або ж варіант, коли зарплата встановлена в еквіваленті валюти. Чи буде провадитися індексація у такому разі?

Кібербезпека — Нацбезпека!
Президент України підписав Закон, яким на законодавчому рівні визначено питання кіберзлочинності та національних інтересів України у кіберпросторі. Спробуймо з'ясувати, кого та як саме планують захищати вже з травня 2018 р.

Роздрібна торгівля день за днем
Продовжуючи тему роздрібної торгівлі (початок див. у «ДК» №46/2017), сьогодні поговоримо про щоденні операції з готівкою у магазині. Розмінна монета у касі, повернення коштів покупцям, початок та закриття зміни РРО, щоденне ведення книги КОРО — всі ці питання є актуальними щодня.

Штраф нерезиденту
В IПК від 09.11.2017 р. №2571/IПК/10/14-29-12-12-19 (див. «ДК» №47/2017) податкові органи повідомляють: якщо суб'єкт господарювання, який має стосунки з нерезидентом-юрособою, сплачує за ЗЕД-контрактом штраф, така виплата підлягає оподаткуванню за ст. 141 ПКУ.

ФОП із зони АТО змінює адресу
Фізособа зі статусом переселенця із зони АТО і пропискою в паспорті на непідконтрольній території України. Проживав в одному районі м. Запоріжжя (Україна), де згідно з довідкою переселенця і пропискою, зазначеною в ній, відкрив на себе ФОП на єдиному податку. Тепер переїздить до іншої області. Зміниться адреса прописки в довідці переселенця, відповідно податкова адреса ФОП. Процедура зміни прописки (адреси) ФОП-переселенца є аналогічною до стандартної перереєстрації адреси чи є свої нюанси?

Сплачено дохід, а чи підприємцю?!
На практиці дуже часто трапляються ситуації, коли підприємство сплачує підприємцю — платнику ЄП кошти за товар, послугу, а згодом виявляється, що підприємець не має відповідного виду підприємницької діяльності. Які наслідки для сторін такої операції?

Окремі складові собівартості
Як здійснюється облік транспортних та брокерських витрат при отриманні товару від закордонних постачальників? Як такі витрати розподіляються на собівартість товару?

До змісту номеру