• Посилання скопійовано

Суть справи

Виправляємо фінзвітність
Під час підготовки фінансової звітності за І квартал 2014 р. було виявлено помилки, допущені при складанні форм фінансової звітності за 2013 рік, а саме балансу і звіту про фінансові результати. Цю звітність подали до органів статистики та Міндоходів. Яким чином виправити такі помилки і врахувати їх при складанні звітності за І квартал 2014 року? Чи будуть штрафні санкції при поданні виправленої звітності?

Допомога Збройним силам України
Наше підприємство на загальній системі оподаткування вирішило надати благодійну допомогу Збройним силам України (Міністерству оборони України), перерахувавши певну суму на відповідний рахунок. Крім того, з ініціативи керівника та працівників з їхньої місячної зарплати (за їхньою згодою) також буде перераховано певну суму коштів на допомогу ЗСУ. Як оформити таку допомогу та як її відобразити у бухгалтерському та податковому обліку?

Нова форма №1ДФ
З 01.04.2014 г. набрав чинності оновлений порядок заповнення оновленої форми №1ДФ. Текст довідника ознак доходів приведено у відповідність до актуального тексту ПКУ. Звіт за новою формою подається зі звіту за I квартал 2014 р.

Повернення об'єкта фінлізингу
Реалії сьогодення такі, що чимало суб'єктів господарювання опинилися у скрутному фінансовому становищі. Розгляньмо, як лізингоодержувачу повернути предмет лізингу та які податкові наслідки спричинить така операція.

Виписка банку: правила оформлення
Юрособа здійснює платежі через систему «Клієнт-Банк». Чи зобов'язаний банк видавати виписки на вимогу клієнта і проставляти на них штамп? Банківські працівники відмовляються друкувати виписки і говорять, що якщо нам вони потрібні, то ми можемо їх надрукувати самі та засвідчити власною печаткою.

Міжнародні перевезення та ПДВ
Експедитор — резидент, платник ПДВ, для надання клієнту-резиденту послуг з міжнародних перевезень залучив (за дорученням клієнта) авто в резидента — неплатника ПДВ. Як такі операції оподатковуються ПДВ в експедитора — платника ПДВ? Як їх показати в його Реєстрі ПН та в декларації з ПДВ?

Прийняття і звільнення в одному місяці
Якщо відносини з новоприйнятим працівником «з порогу» не налагоджуються, такий працівник іноді звільняється, не пропрацювавши й місяця. Перед бухгалтером постає завдання правильно розрахувати такого працівника і відобразити такий розрахунок в обліку та звітності.

Виправлення ПДВ через поточну декларацію з ПДВ
Платник ПДВ виправив помилку в декларації з ПДВ шляхом подання уточнюючого розрахунку як додатка до поточної декларації з ПДВ. Результатом виправлення є збільшення ПЗ до сплати до бюджету з ПДВ, відповідно буде 5% самоштрафу. Чи можна суму заниженого ПЗ з ПДВ, яку слід сплатити до бюджету, не сплачувати, а перекрити її за рахунок від'ємного значення з ПДВ (рядок 19) поточної декларації, у складі якої подається УР?

Безоплатна передача товарів, робіт, послуг
У цій статті розглянемо облік та оподаткування операцій з безоплатної передачі товарів, безоплатного виконання робіт і надання послуг з рекламною метою, а також з іншою метою звичайної діяльності підприємства, не пов'язаною з рекламою та благодійністю.

Що робити з документами?
На підприємстві накопичилося досить багато документів, які вже ніде зберігати. І спеціального приміщення для цього підприємство не має. Протягом якого строку слід зберігати документи? Чи можна робити це не в офісі, а на складі виробничого підрозділу, який розташований за 20 км від офіса? Як це документально оформити?

Збори та мобілізація приватних підприємців
На сьогодні в Україні стала реальністю перспектива отримання повістки з військкомату на навчальні збори або у зв'язку з мобілізацією. Можливою є мобілізація і на добровільних засадах. З'ясуймо, як це може позначитися на підприємницькій діяльності ФОП.

До змісту номеру