• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Виграли суд з митницею: як відобразити результати
Протягом трьох років тривав спір підприємства-імпортера з митницею з приводу коду УКТ ЗЕД товару (і, відповідно, його митної вартості). Підприємство подало до суду. Доки йшов судовий процес, підприємству неодноразово доводилося сплачувати митний збір і ПДВ при імпорті цього товару виходячи з дуже завищеної митної вартості. Через три роки суд виніс рішення на користь підприємства-імпортера, на підставі якого йому мають повернути суми надміру сплачених на митниці податків. Як це відобразити в обліку, якщо протягом трьох років підприємство відносило на вартість товару митний збір, а сплачений на митниці ПДВ — до складу податкового кредиту?

Розрахунки готівкою при одержанні та поверненні фіндопомоги від засновника-фізособи можуть перевищувати 150 тис. Грн
Чи можна одержати або повернути засновнику-фізособі поворотну фіндопомогу на суму понад 150 тис. грн готівкою протягом одного дня?

Товарний чек на підтвердження виконаних робіт
Підприємство уклало договір з підприємцем на ЄП на виготовлення вікон. Підприємство-покупець оплатило (100-відсоткова передоплата) роботи. Роботи виконані, вікна передані, але виконавець-фізособа надає покупцеві лише товарні чеки, без оформлення додаткових документів. Чи засвідчує факт виконання роботи товарний чек, який покупець отримав від виконавця робіт?

Розрахунки з підприємцем на суму понад 10 тис. грн за одним договором можна розбити на декілька платежів
Чи може підприємство, що придбаває у фізособи — платника єдиного податку одну одиницю товару вартістю понад 10 тис. грн, заплатити йому за такий товар готівкою?

До змісту номеру