• Посилання скопійовано

Щодо здійснення операцій з продажу іноземної валюти та банківських металів

Лист ДПАУ від 26.05.2011 р. №9837/6/15-0315

Щодо здійснення операцій з продажу іноземної валюти та банківських металів

Суттєво. Термін «балансова вартість іноземної валюти» з метою «спеціального» пп. 153.1.4 ПКУ означає вартість іноземної валюти, визначену за офіційним курсом національної валюти до іноземної валюти, на дату звітного балансу.

! Платникам податку на прибуток

Згідно з абз. 4 пп. 153.1.4 п. 153.1 ст. 153 Податкового кодексу України (далі — Кодекс) у разі здійснення операцій з продажу іноземної валюти та банківських металів до складу доходів або витрат платника податку відповідно включається додатна або від'ємна різниця між доходом від продажу та балансовою вартістю такої валюти, металів або вартістю на дату здійснення операції, якщо вона була проведена після дати звітного балансу.

Термін «балансова вартість іноземної валюти» з метою цього підпункту означає вартість іноземної валюти, визначену за офіційним курсом національної валюти до іноземної валюти, на дату звітного балансу.

Згідно з п. 3 Положення (стандарту) бухгалтерського обліку 6 «Виправлення помилок і зміни у фінансових звітах», затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 28 травня 1999 р. №137, дата балансу — дата, на яку складено баланс підприємства. Звичайно датою балансу є кінець останнього дня звітного періоду.

Заступник голови Комісії з проведення реорганізації ДПА України, заступник голови О. ЛЮБЧЕНКО

До змісту номеру