• Посилання скопійовано

Щодо розгляду звернення

Лист Мінфіну від 30.05.2011 р. №31-08410-07-27/13794

Щодо розгляду звернення

Суттєво. Рахунок-фактура за своїм призначенням не відповідає ознакам первинного документа, оскільки ним не фіксується жодна господарська операція, тому він має лише інформаційний характер.

! Бухгалтерам

Департамент податкової, митної політики, доходів, адміністрування платежів і методології бухгалтерського обліку Міністерства фінансів України на виконання доручення Кабінету Міністрів України від 19.05.2011 р. №24157/1/1-11 щодо розгляду звернення від 04.05.2011 р. №04/05-48 повідомляє.

Відповідно до статті 9 Закону України «Про бухгалтерський облік і фінансову звітність в Україні» підставою для бухгалтерського обліку господарських операцій є первинні документи, що фіксують факти здійснення господарських операцій і повинні бути складені під час здійснення даної операції, а якщо неможливо — безпосередньо після її завершення.

Порядок створення, приймання і відображення підприємствами в бухгалтерському обліку, а також зберігання первинних документів установлено Положенням про документальне забезпечення записів у бухгалтерському обліку, затвердженим наказом Міністерства фінансів України від 24.05.95 р. №88.

Рахунок (рахунок-фактура) за своїм призначенням не відповідає ознакам первинного документа, оскільки ним не фіксується жодна господарська операція, розпорядження або дозвіл на проведення господарської операції, а має лише інформаційний характер.

Директор Департаменту податкової, митної політики, доходів,
адміністрування платежів і методології бухгалтерського обліку М. ЧМЕРУК

До змісту номеру