• Посилання скопійовано

Суть справи

Інвентаризація запасів-2024
Розглянемо основні особливості інвентаризації запасів перед складанням річної фінансової звітності.

Дизельгенератор в ОСББ
ОСББ вирішило придбати дизельгенератор вартістю 4,5 млн грн. Чи зможе ОСББ й надалі залишатися неприбутковою організацією? Які ще при цьому виникнуть зобов’язання — з ПДВ, екологічного податку, акцизу тощо?

Інвентаризація необоротних активів
Розглянемо основні особливості інвентаризації ОЗ, нематеріальних активів (НМА) та незавершених капітальних інвестицій, яку проводять перед складанням річної фінансової звітності.

Пеня за ЗЕД-порушення
ВС став на бік ГУ ДПС щодо нарахування ЗЕД-пені за порушення термінів розрахунків нерезидентом під час дії мораторію (ковід) та воєнного стану.

Іноземці працюють в Україні: що з ПДФО?
Іноземна компанія відкриває представництво в Україні. Працюватимуть у ньому лише іноземці. Але вони отримуватимуть зарплату. Чи треба платити ПДФО в Україні?

Аванс на відрядження — правила надання
Аванс на відрядження перераховано на картку працівникові. За попереднє відрядження він не відзвітував і їде в наступне. Чи можна знову перерахувати аванс на відрядження?

Засновник у відрядженні
Засновник підприємства перебуває за кордоном. При цьому він проводить перемовини, домовляється про укладання договорів, шукає бізнес-партнерів. Чи можна це оформити як відрядження?

Подвійне оподаткування для українських біженців
Визначення податкового резидентства українських біженців та оподаткування їхніх доходів залежно від місця роботи: як це зробити правильно.

Виключення учасника з ТОВ/ТДВ за борги
Виключення учасника з ТОВ/ТДВ через несплату внеску до СК, прийняте без урахування голосу такого учасника, має підтверджуватися даними бухобліку та протоколом загальних зборів.

До змісту номеру

Подарунки та знижки з нагоди свята

Приєднуюсь